Hurtownia ZIÓŁKO

Ziółko to producent naturalnych produktów ziołowych najwyższej jakości. Produkuje lokalnie zioła i naturalne olejki eteryczne najwyższej jakości troskliwie dbając o każdy etap tego procesu.

Rosnąca świadomość społeczeństwa w zakresie prozdrowotnych właściwości zasobów naturalnych pozwoliła na rozkwit firmie Ziółko. Badania, które się obecnie prowadzi udowadniają dawną wiedzę i intuicje zielarską i pokazują jak wielka moc drzemie w roślinach.


Produkty marki Ziółko, które kupisz w naszej hurtowni, tworzone są w parku maszynowym, który posiada certyfikowany system jakości HACCP. By uzyskać ten certyfikat, należy spełnić rygorystyczne normy podczas procesu produkcji. Certyfikat ten gwarantuje, że produkty marki Ziółko są godne zaufania.


Producent Ziółko współpracuje na stałe ze znanymi osobiście, starannie wybranymi plantatorami. Dostawcy surowców firmy Ziółko są doświadczeni w uprawie ziół i potrafią utrzymać ich stałą wysoką jakość. Jakość dostarczanych surowców badana jest w świetnie wyposażonym laboratorium zakładu produkcyjnego. Dostępne w naszej hurtowni olejki eteryczne firmy Ziółko tworzone są jedynie ze zdrowych, naturalnie uprawianych roślin.


Ciekawą pozycją w asortymencie naszej hurtowni są olejki eteryczne marki Ziółko. Wyróżnia je to, że każdy z olejków producent destyluje sam, we własnym zakładzie produkcyjnym. Oznacza to, że ma pełną kontrolę nad najważniejszym etapem produkcji olejków eterycznych, a tym samym pewność, że olejki, które sprzedajemy są w 100% czyste..

Więcej
na stronę
Pokazuje 1 - 50 z 91 elementów
  • Naturalne źródło błonnika, o wyjątkowo dobrej przyswajalności. Obniża cholesterol, ciśnienie krwi i cukier. Najlepszy naturalny sposób na biegunki i zaparcia.

  • Może zapobiegać problemom z układem pokarmowym. Może pomóc obniżyć poziom złego cholesterolu LDL i podwyższyć poziom dobrego – HDL. Może wspomóc proces odchudzania. Może łagodzić nawet najbardziej dokuczliwe hemoroidy.

  • Jedna z najpopularniejszych przypraw na świecie. Z uwagi na charakterystyczny świeży smak i aromat, dodaje się ją do sałatek, zup i sosów, w szczególności pomidorowych. Wspomaga trawienie, pobudza wydzielanie soku żołądkowego i zapobiega skurczom żołądka.

  • Wspiera naturalną odporność organizmu. Pomaga udrożnić zatoki oraz górne drogi oddechowe. Napar z kwiatów czarnego bzu jest świetnym dodatkiem do pielęgnacji cery naczynkowej oraz problematycznej.

  • Wspiera naturalną odporność organizmu. Pomaga udrożnić zatoki oraz górne drogi oddechowe.

  • Poprawia działanie układu pokarmowego, czyli działanie perystaltyki jelit. Zmniejsza wchłanianie tłuszczów i cukrów w naszym organizmie. Pozytywnie wpływa na zmniejszenie apetytu.

  • Poprawia działanie układu pokarmowego, czyli działanie perystaltyki jelit. Zmniejsza wchłanianie tłuszczów i cukrów w naszym organizmie. Pozytywnie wpływa na zmniejszenie apetytu.

  • Świetne źródło łatwo przyswajalnego białka – polecane szczególnie dla wegetarian i wegan. Wspomagają proces odchudzania – wywołują uczucie sytości oraz przyspieszają metabolizm. Bogate źródło kwasów tłuszczowych Omega-3

  • Szyszki chmielu polecane są do zaparzania.

  • Cynamon cejloński to najbardziej ceniony gatunek cynamonu o przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Przyspiesza przemianę materii i wspomaga odchudzanie. Regularnie wykorzystywany pomaga utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi.

  • Cynamon cejloński to najbardziej ceniony gatunek cynamonu o przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Przyspiesza przemianę materii i wspomaga odchudzanie. Regularnie wykorzystywany pomaga utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi.

  • Może być stosowana jako naturalny sposób na odrobaczanie. Posiada właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze oraz przeciwzapalne. Polecana alergikom, używana przy nieżytach krtani, oskrzeli i nosa.

  • Na jego podstawie można przygotować niezwykle pachnącą oliwę czy pyszne czosnkowe pesto. Posiada niemal wszystkie właściwości czosnku pospolitego. Zabija bakterie odpowiedzialne za procesy chorobotwórcze, nie zaburzając przy tym flory bakteryjnej.

  • Skutecznie neutralizuje wolne rodniki oraz wzmacnia organizm, poprawiając funkcjonowanie układu odpornościowego. Zmniejsza poziom złego cholesterolu oraz dodatkowo hamuje rozwój stanów zapalnych, hamuje uwalnianie histaminy.

  • Świetny naturalny sposób na poradzenie sobie z chorobą hemoroidalną. Charakteryzuje się działaniem przeciwzapalnym, ściągającym i przeciwgrzybiczym. Płukanka z kory dębu pomoże złagodzić stany zapalne w jamie ustnej.

  • Herbatka ziołowa na detox, na oczyszczanie organizmu, to aromatyczna i wspierająca procesy zdrowienia mieszanka.

  • Najbogatsze, naturalnie występujące źródło witaminy C. Surowiec szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym, kosmetycznym i farmaceutycznym. Wysoka zawartość przeciwutleniaczy w owocach dzikiej róży ma zbawienny wpływ na serce i układ krążenia.

  • Polecany jest przy stanach niepokoju oraz zaburzeń równowagi nerwowej. Może być stosowany przy problemach z drogami żółciowymi i żołądkiem, a także w stanach zapalnych błony śluzowej jelit i żołądka.

  • Herbatka ziołowa dodająca energii, która jest mieszanką idealną dla osób ze spadkiem uwagi i pogorszeniem samopoczucia.

  • Pity systematycznie może być bardzo pomocny przy nadciśnieniu oraz miażdżycy. Napar z kwiatu głogu może wykazywać pozytywne działania przy niwelowaniu dolegliwości sercowych oraz łagodzeniu bólów reumatycznych. Posiada w swoim składzie związki flawonoidów

  • Uważa się, że głóg wspiera pracę mięśnia sercowego i obniża ciśnienie tętnicze krwi.

  • Duża zawartość witaminy C oraz kwasów organicznych. Pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego.

  • Duża zawartość witaminy C oraz kwasów organicznych. Pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego.

  • Nieoceniony surowiec zielarski w leczeniu wszelkich dolegliwości wątroby. Ułatwia trawienie i łagodzi problemy żołądkowe. Wspomaga utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu i trójglicerydów we krwi.

  • Kminek pomaga na wszelkie dolegliwości związane z układem pokarmowym. Dawniej wykorzystywano go jako remedium na trądzik i ropnie skórne. Świetny naturalny sposób na kolkę u dzieci.

  • Właśnie dzięki zawartości izoflawonów koniczyna czerwona łagodzi najbardziej uciążliwe objawy menopauzy, takie jak: uderzenia gorąca i nadmierną potliwość, problemy ze snem i rozdrażnienie,, bóle stawów i głowy.

  • Koper włoski ma wiele zastosowań, do których należą:zmniejszenie napięcia mięśni gładkich przewodu pokarmowego,poprawa trawienia,zmniejszenie nieprzyjemnych objawów wzdęcia,zwiększenie wydzielania mleka u kobiet karmiących.

  • Obniża poziom cholesterolu. Ułatwia trawienie pokarmów i ich przyswajanie. Przyczynia się do obniżenia stężenia całkowitego cholesterolu.

  • To właśnie ona odpowiada za aromat popularnej na całym świecie mieszanki curry. Świetnie nadaje się do przygotowywania orientalnych i indyjskich potraw z warzyw, a w szczególności tych strączkowych.

  • Obniża poziom cholesterolu. Ułatwia trawienie pokarmów i ich przyswajanie. Przyczynia się do obniżenia stężenia całkowitego cholesterolu.

  • Pomaga utrzymać dobre samopoczucie w przypadku wystawiania na działanie stresu oraz ułatwia zasypianie.

  • Świetny naturalny środek na sporadyczne zaparcia. Pobudza soki trawienne oraz wpływa na lepsze przyswajanie pokarmów. Ze względu na swoje właściwości żółciopędne jest stosowana w chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego.

  • Ma korzystny wpływ na układ pokarmowy.Jest pomocny przy różnorodnych dolegliwościach układu moczowego.Łagodzi bóle menstruacyjne.

  • Bardzo chętnie wykorzystywana w szeroko pojętej kuchni azjatyckiej. Głównym i najważniejszym składnikiem kurkumy, odpowiedzialnym za jej charakterystyczną, żywą barwę oraz ostrość jest kurkumina. Wykazuje silne działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne

  • Bardzo chętnie wykorzystywana w szeroko pojętej kuchni azjatyckiej. Głównym i najważniejszym składnikiem kurkumy, odpowiedzialnym za jej charakterystyczną, żywą barwę oraz ostrość jest kurkumina. Wykazuje silne działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne

  • Usprawnia procesy trawienia pokarmów, ponieważ zwiększa wydzielanie soku żołądkowego i żółci. Zmniejsza stan napięcia nerwowego, dzięki czemu pomaga w zasypianiu. Jest łagodnym środkiem rozkurczowym stosowanym przy bólach brzucha, wzdęciach czy kolce.

  • Może być stosowana przy stanach gorączkowych oraz jako podstawowy składnik przy inhalacji. Zawiera w swoim składzie olejki eteryczne, które mogą poprawić apetyt i działajać wspomagająco przy wydzielaniu soków trawiennych.

  • Jest to zdecydowanie jedna z najczęściej stosowanych przypraw w polskiej kuchni regionalnej. Nieodzowny element wszelkiego rodzaju aromatycznych zup oraz sosów. Wzmaga wydzielanie kwasu żołądkowego, tym samym wspomagając trawienie.

  • Znacie przyprawę “Maggi”? To właśnie lubczykowi zawdzięcza swój niepowtarzalny smak! Ma bardzo ciekawy i dość intensywny smak, początkowo słodkawy, następnie odrobinę ostrzejszy, a na końcu przyjemnie gorzkawy. W medycynie naturalnej naturalny afrodyzjak

  • Posiada silne właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Przyspiesza gojenie się wrzodów żołądka i dwunastnicy, a także regeneruje podrażnioną śluzówkę żołądka.Posiada właściwości wykrztuśne, polecana przy chorobach gardła i oskrzeli

  • Korzeń maca prezentuje silne właściwości adaptogenne. Dodaje energii, zwiększa wytrzymałość i odporność na stres. Pozwala na efektywniejszą pracę umysłową oraz fizyczną.

  • Nadaje delikatności różnorakim sosom, a szczególnie dobrze współgra z pomidorami.

  • Wyjątkowo skutecznie obniża ciśnienie krwi. Wywar z melisy charakteryzuje się dobrym działaniem uspokajającym przy nerwicach wegetatywnych, stanach lękowych, stanach pobudzenia nerwowego, stresu i rozdrażnienia.

  • Wyjątkowo skutecznie obniża ciśnienie krwi. Wywar z melisy charakteryzuje się dobrym działaniem uspokajającym przy nerwicach wegetatywnych, stanach lękowych, stanach pobudzenia nerwowego, stresu i rozdrażnienia.

  • Mieszanka ta powstała przede wszystkim z myślą o przeciwdziałaniu bakterii H. pylori, zalecana jest do stosowania w celach profilaktycznych.Jest to unikalna kompozycja takich ziół, jak: jeżówka purpurowa, tymianek pospolity, rumianek pospolity oraz mięta.

  • Działa rozkurczająco na mięśnie gładkie przewodu pokarmowego. Słynie z tego, że pomaga przy różnorakich dolegliwościach żołądkowych. Liście mięty są świetnym dodatkiem do potraw rybnych, a także jednym z głównych składników lemoniady, tuż obok cytryny.

  • Działa rozkurczająco na mięśnie gładkie przewodu pokarmowego. Słynie z tego, że pomaga przy różnorakich dolegliwościach żołądkowych. Liście mięty są świetnym dodatkiem do potraw rybnych, a także jednym z głównych składników lemoniady, tuż obok cytryny.

  • Działa przeciwcukrzycowo – zawiera inulinę, wspomaga regulację gospodarki węglowodanowej oraz spowalnia wchłanianie cukru. Pomaga w skutecznym trawieniu – wpływa na zwiększenie wydzielania soku żołądkowego i żółci. Pomocny przy nadciśnieniu, obniża poziom

  • Działa wspomagacjąco w procesie odchudzania. Morwa jest polecana jest osobom borykającym się z podwyższonym poziomem cukru we krwi. Z uwagi na swoje właściwości zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy.

  • Działa wspomagacjąco w procesie odchudzania. Morwa jest polecana jest osobom borykającym się z podwyższonym poziomem cukru we krwi. Z uwagi na swoje właściwości zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy.

Pokazuje 1 - 50 z 91 elementów