Ekstrakt z guarany ma działanie...
Terminem superfoods określa się produkty żywnościowe naturalnego pochodzenia bez nawet najmniejszych domieszek substancji konserwujących i wypełniających. Wszystkie artykuły tego typu cechuje duża zawartość niezbędnych dla organizmu składników odżywczych. Obecnie – ze względu na rosnącą świadomość dietetyczną społeczeństwa – superfoods zyskuje u...
Terminem superfoods określa się produkty żywnościowe naturalnego pochodzenia bez nawet najmniejszych domieszek substancji konserwujących i wypełniających. Wszystkie artykuły tego typu cechuje duża zawartość niezbędnych dla organizmu składników odżywczych. Obecnie – ze względu na rosnącą świadomość dietetyczną społeczeństwa – superfoods zyskuje uznanie wśród wszystkich ludzi, którzy wiodą aktywny i zdrowy styl życia.
Uprawy roślin, które wykorzystywane są do produkcji zdrowej żywności, podlegają ścisłym kontrolom jakościowym. Aby określić produkt jako Bio, nie jest możliwe używanie pestycydów oraz innych środków chemicznych. Często spotykanym wyznacznikiem jakości jest również Eko – oznacza to, że wszelkie komponenty użyte do wytworzenia danego artykułu są całkowicie przyjazne środowisku.
Produkty z kategorii Superfoods dostarczają organizmowi optymalnych dawek witamin, mikroelementów oraz innych substancji, które są niezbędne do budowania odporności i zachowania zdrowia. Ponadto stosowane są one w suplementacji przy poważnych schorzeniach, takich jak choroby naczyniowe, cukrzyca czy miażdżyca. Wdrożenie zbilansowanej i zdrowej diety jest kluczowe w walce z niemal każdą chorobą, dlatego warto zadbać o siebie i korzystać jedynie z zdrowej i zarazem bardzo smacznej żywności.
Len brązowy to kopalnia zdrowych tłuszczów, błonnika i białka.
Len brązowy to kopalnia zdrowych tłuszczów, błonnika i białka.
Len brązowy to kopalnia zdrowych tłuszczów, błonnika i białka.
Len złocisty to kopalnia zdrowych tłuszczów, błonnika i białka.
Błonnik jabłkowy pozyskiwany jest z bogatych w cenne składniki odżywcze części wytloków skórek jabłek. Błonnik jabłkowy wspomaga regulację perystaltyki jelit, wypróżnień oraz wiąże nadmiar spożytych tłuszczy. Zapobiega gwałtownym zmianom poziomu glukozy.
Colostrum - siara bydlęca standaryzowane na 40% immunoglobulin G.
Colostrum Ekstrakt 100% czysta siara bydlęca 125ml,
Colostrum - siara bydlęca standaryzowane na 40% immunoglobulin G.
Ekstrakt z kadzidłowca standaryzowany na 65% kwasów boswelliowych DER 12-15:1, inulina, kolagen ze skór ryb morskich NatiCol®, siarczan chondroityny, ekstrakt z kurkumy DER 4:1, L-leucyna, kwas hialuronowy
BaBa Guarana to naturalny suplement diety zawierający 100% mielonej guarany.
100% Natury Duża PakaWysoka zawartość błonnika pokarmowego
Guma Guar (E412) to naturalny zagęstnik pozyskiwany z rośliny Cyamopsis tetragonolobus.
Klagen rybi występuje w praktycznej formie granulatu, idealnej do szybkiego i łatwego użycia.
Kreatyna to doskonałe wsparcie dla rozwijania masy mięśniowej, zwiększania siły oraz poprawy wytrzymałości.
Olej z rokitnika jest produktem uzyskiwanym z bogatych w witaminy i minerały owoców rokitnika, które od wieków cenione są za swoje zdrowotne i odżywcze właściwości.
Ostropest plamisty mielony
Ostropest plamisty mielony
100% Natury Duża PakaWysoka zawartość błonnika pokarmowegoWysoka zawartość białka
Ziarna komosy ryżowej charakteryzują się wysoką wartością odżywczą. Jest źródłem białka, witamin, mikroelementów i makroelementów. Właściwości komosy ryżowej docenią wegetarianie, osoby ograniczające mięso i diabetycy.
100% Ekologiczna Chlorella Pyrenoidosa 300 g
100% Ekologiczna Chlorella Pyrenoidosa 80 g
100% EKOLOGICZNY SOK (EKSTRAKT) Młodego Jęczmienia suszony w niskiej temperaturze.
100% EKOLOGICZNY SOK (EKSTRAKT) Młodego Jęczmienia suszony w niskiej temperaturze.
100% EKOLOGICZNY SOK (EKSTRAKT) Młodego Jęczmienia suszony w niskiej temperaturze.
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny.
Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao
Ekologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków.
Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Ekologiczna Tapioka granulat BIO
Bio białko konopi w proszku charakteryzujące się wysoką zawartością błonnika, szczególnie cenione przez osoby prowadzące aktywny tryb życia gdyż cechują się dość wysoką wartością odżywczą. Produkt dobry dla wegan.
Nasiona na kiełki brokuł to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Nasiona na kiełki rzeżucha to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Młody jęczmień to prawdziwa bomba witaminowa. Wspomaga odchudzanie i pomaga pozbyć się trądziku.
Nasiona marchwi mają bardzo wiele zastosowań i można je podawać na mnóstwo sposobów. Najbardziej popularny jest napar, podawany w postaci pysznej, słodkawej herbatki. Ma ona delikatny smak i odprężający aromat. Marchewka w tej postaci.
Nasiona konopi to skarbnic wielu cennych składników i bardzo dobre źródło białka. Nasiona mogą być spożywane jako dodatek do dań i potraw, ale także deserów i koktajli.
Nasiona na kiełki burak to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Nasiona na kiełki fasola mung to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Nasiona na kiełki gryka to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Nasiona na kiełki len zawierają dużo soli mineralnych, lecytyny, są źródłem witamin C, E i B. Obniżają poziom złego cholesterolu, regulują procesy trawienne. Są polecane przy zaparciach.
Nasiona na kiełki rzodkiew to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Nasiona na kiełki słonecznika, to drogocenne źródło cynku, żelaza, miedzi, fosforu, wapnia, siarki oraz witamin D i E. Kiełki słonecznika, to doskonały dodatek do kanapek, sałatek i dań.
Nasiona na kiełki wiesiołek to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Źródło witaminy C, zapobiega szkorbutowi i uwalnianiu się wolnych rodników, dba o prawidłowy poziom cukru we krwi.
Pyłek kwiatowy to istna bomba witaminowa, źródło witamin i minerałów. Wraz z miodem spadziowym wspomagają pracę wątroby.
Płynne kryształki z naturalnymi olejkami zostały zaprojektowane w celu ochrony i odżywienia włosów w różnych sytuacjach: codziennie na suche włosy, aby je rewitalizować, na mokre włosy po umyciu, aby chronić je przed stylizacją.
Nieaktywne płatki drożdżowe stanowią cenne źródło witamin z grupy B, witaminy D oraz cynku. Produkt polecany szczególnie weganom i wegetarianom jako źródlo witaminy B12 i cynku.
Mieszanka w postaci proszku stanowiąca dodatek do sporządzania napojów koktajlowych.
Guarana działa na organizm pobudzająco, w skuteczny sposób niwelując uczucie zmęczenia, gdyż zawiera trzykrotnie razy więcej kofeiny niż ziarno kawowca. Wzmaga koncetrację oraz pracę układu pokarmowego. Działa długotrwale po spożyciu.
Młody jęczmień bogaty jest w niezbędne aminokwasy egzogenne oraz składniki wpływające antyoksydacyjnie na ciało człowieka, hamuje wolne rodniki i pobudza regenerację komórek. Działa przeciwzapalnie oraz zapobiega nowotworom.
Czarny czosnek JULEKO uzyskuje się ze świeżego ekologicznego czosnku poddanego procesowi fermentacji, bez udziału bakterii i drożdży.