Magnez i witamina B6 Natures Aid...
Terminem superfoods określa się produkty żywnościowe naturalnego pochodzenia bez nawet najmniejszych domieszek substancji konserwujących i wypełniających. Wszystkie artykuły tego typu cechuje duża zawartość niezbędnych dla organizmu składników odżywczych. Obecnie – ze względu na rosnącą świadomość dietetyczną społeczeństwa – superfoods zyskuje u...
Terminem superfoods określa się produkty żywnościowe naturalnego pochodzenia bez nawet najmniejszych domieszek substancji konserwujących i wypełniających. Wszystkie artykuły tego typu cechuje duża zawartość niezbędnych dla organizmu składników odżywczych. Obecnie – ze względu na rosnącą świadomość dietetyczną społeczeństwa – superfoods zyskuje uznanie wśród wszystkich ludzi, którzy wiodą aktywny i zdrowy styl życia.
Uprawy roślin, które wykorzystywane są do produkcji zdrowej żywności, podlegają ścisłym kontrolom jakościowym. Aby określić produkt jako Bio, nie jest możliwe używanie pestycydów oraz innych środków chemicznych. Często spotykanym wyznacznikiem jakości jest również Eko – oznacza to, że wszelkie komponenty użyte do wytworzenia danego artykułu są całkowicie przyjazne środowisku.
Produkty z kategorii Superfoods dostarczają organizmowi optymalnych dawek witamin, mikroelementów oraz innych substancji, które są niezbędne do budowania odporności i zachowania zdrowia. Ponadto stosowane są one w suplementacji przy poważnych schorzeniach, takich jak choroby naczyniowe, cukrzyca czy miażdżyca. Wdrożenie zbilansowanej i zdrowej diety jest kluczowe w walce z niemal każdą chorobą, dlatego warto zadbać o siebie i korzystać jedynie z zdrowej i zarazem bardzo smacznej żywności.
Len brązowy to kopalnia zdrowych tłuszczów, błonnika i białka.
Len brązowy to kopalnia zdrowych tłuszczów, błonnika i białka.
Len brązowy to kopalnia zdrowych tłuszczów, błonnika i białka.
Len złocisty to kopalnia zdrowych tłuszczów, błonnika i białka.
Błonnik jabłkowy pozyskiwany jest z bogatych w cenne składniki odżywcze części wytloków skórek jabłek. Błonnik jabłkowy wspomaga regulację perystaltyki jelit, wypróżnień oraz wiąże nadmiar spożytych tłuszczy. Zapobiega gwałtownym zmianom poziomu glukozy.
Colostrum - siara bydlęca standaryzowane na 40% immunoglobulin G.
Colostrum Ekstrakt 100% czysta siara bydlęca 125ml,
Colostrum - siara bydlęca standaryzowane na 40% immunoglobulin G.
Green detox to koktajl oczyszczający zawierający spirulinę, chlorellę, młody jęczmień, moringę i lucernę. Dostarcza żelaza, cennych aminokwasów oraz dzięki zawartości błonnika, który wspomaga procesy trawienne oraz proces oczyszczania organizmu.
Ekstrakt z kadzidłowca standaryzowany na 65% kwasów boswelliowych DER 12-15:1, inulina, kolagen ze skór ryb morskich NatiCol®, siarczan chondroityny, ekstrakt z kurkumy DER 4:1, L-leucyna, kwas hialuronowy
Guma Guar (E412) to naturalny zagęstnik pozyskiwany z rośliny Cyamopsis tetragonolobus.
Ostropest plamisty mielony
Super Smak100% Naturalnych SkładnikówBez dodatku soli i cukruBez konserwantówBez oleju palmowego
Ziarna komosy ryżowej charakteryzują się wysoką wartością odżywczą. Jest źródłem białka, witamin, mikroelementów i makroelementów. Właściwości komosy ryżowej docenią wegetarianie, osoby ograniczające mięso i diabetycy.
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny.
Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao
Ekologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków.
Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Ekologiczna Tapioka granulat BIO
Bio białko konopi w proszku charakteryzujące się wysoką zawartością błonnika, szczególnie cenione przez osoby prowadzące aktywny tryb życia gdyż cechują się dość wysoką wartością odżywczą. Produkt dobry dla wegan.
Nasiona na kiełki brokuł to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Nasiona na kiełki rzeżucha to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Młody jęczmień to prawdziwa bomba witaminowa. Wspomaga odchudzanie i pomaga pozbyć się trądziku.
Nasiona marchwi mają bardzo wiele zastosowań i można je podawać na mnóstwo sposobów. Najbardziej popularny jest napar, podawany w postaci pysznej, słodkawej herbatki. Ma ona delikatny smak i odprężający aromat. Marchewka w tej postaci.
Nasiona konopi to skarbnic wielu cennych składników i bardzo dobre źródło białka. Nasiona mogą być spożywane jako dodatek do dań i potraw, ale także deserów i koktajli.
Nasiona na kiełki burak to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Nasiona na kiełki fasola mung to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Nasiona na kiełki gryka to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Nasiona na kiełki len zawierają dużo soli mineralnych, lecytyny, są źródłem witamin C, E i B. Obniżają poziom złego cholesterolu, regulują procesy trawienne. Są polecane przy zaparciach.
Nasiona na kiełki rzodkiew to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Nasiona na kiełki słonecznika, to drogocenne źródło cynku, żelaza, miedzi, fosforu, wapnia, siarki oraz witamin D i E. Kiełki słonecznika, to doskonały dodatek do kanapek, sałatek i dań.
Nasiona na kiełki wiesiołek to najlepsza skarbnica witamin. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych substancji.
Źródło witaminy C, zapobiega szkorbutowi i uwalnianiu się wolnych rodników, dba o prawidłowy poziom cukru we krwi.
Pyłek kwiatowy to istna bomba witaminowa, źródło witamin i minerałów. Wraz z miodem spadziowym wspomagają pracę wątroby.
Płynne kryształki z naturalnymi olejkami zostały zaprojektowane w celu ochrony i odżywienia włosów w różnych sytuacjach: codziennie na suche włosy, aby je rewitalizować, na mokre włosy po umyciu, aby chronić je przed stylizacją.
Nieaktywne płatki drożdżowe stanowią cenne źródło witamin z grupy B, witaminy D oraz cynku. Produkt polecany szczególnie weganom i wegetarianom jako źródlo witaminy B12 i cynku.
Mieszanka w postaci proszku stanowiąca dodatek do sporządzania napojów koktajlowych.
Guarana działa na organizm pobudzająco, w skuteczny sposób niwelując uczucie zmęczenia, gdyż zawiera trzykrotnie razy więcej kofeiny niż ziarno kawowca. Wzmaga koncetrację oraz pracę układu pokarmowego. Działa długotrwale po spożyciu.
Czarny czosnek JULEKO uzyskuje się ze świeżego ekologicznego czosnku poddanego procesowi fermentacji, bez udziału bakterii i drożdży.
Czarny czosnek JULEKO uzyskuje się ze świeżego ekologicznego czosnku poddanego procesowi fermentacji, bez udziału bakterii i drożdży.
Czarny czosnek JULEKO uzyskuje się ze świeżego ekologicznego czosnku poddanego procesowi fermentacji, bez udziału bakterii i drożdży.
Organiczna matcha z drugiego i trzeciego zbioru. Charakteryzuje się mocnym aromatem z wyczuwalną goryczką i jaśniejszym odcieniem zieleni. Polecana do matcha latte, koktajli oraz jako dodatek do lodów albo wypieków.
Chlorofil w płynie skutecznie oczyszcza organizm z toksyn i metali ciężkich. Reguluje pracę układu trawiennego oraz wzmacnia układ odpornościowy. Dzięki dużej zawartości antyoksydantów chroni przed działaniem wolnych rodników. Zapobiega nowotworom.
Maca to cenne źródło składników odżywczych. Wpływa na poprawę koncentracji, wzmacnia i odżywia organizm. Polecana w okresie przemęczenia czy rekonwalescencji. Wzmacnia budowę mięśni szkieletowych.
Młody jęczmień to źródło cennych składników odżywczych. Polecany w czasie oczyszania i odchudzania. Zmniejsza uczucie głodu, wspomaga walkę z trądzikiem, obniża poziom glukozy we krwi oraz działa przeciwzapalnie.
Młody jęczmień to źródło cennych składników odżywczych. Polecany w czasie oczyszania i odchudzania. Zmniejsza uczucie głodu, wspomaga walkę z trądzikiem, obniża poziom glukozy we krwi oraz działa przeciwzapalnie.
Młody jęczmień to źródło cennych składników odżywczych. Polecany w czasie oczyszania i odchudzania. Zmniejsza uczucie głodu, wspomaga walkę z trądzikiem, obniża poziom glukozy we krwi oraz działa przeciwzapalnie.
Nasiona chia stanowią cenne źródło składników odżywczych, w tym kwasów tłuszczowych czy błonnika. Wspomagają pracę układu nerwowego, funkcjonowanie wzroku oraz łagodzą objawy depresji. Zapobiega zaparciom i poprawia perystaltykę jelit.
Nasiona chia dodane do codziennej diety, dodaja energii i witalności, stabilizuja poziom cukru we krwi, obniżają ciśnienie krwi i redukuja poziom "złego" cholesterolu. Ponadto są polecane osobom będącym na diecie odchudzającej.
Ostropest mielony wspomaga pracę i regenerację wątroby. Działa detoksykująco. Ma właściwości przeciwzapalne, obniża poziom cholesterolu oraz chorni przed wolnymi rodnikami. Dzięki zawartości błonnika regulucje pracę przewodu pokarmowego.