Witamina B6 Natures Aid przyczynia...
Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie
Ekologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do ciast, ciasteczek, słodkich naleśników, racuchów, makaronów oraz jako cenny dodatek do chleba.
Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do ciemnego zimowego chleba w połączeniu z innymi mąkami.
Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną.
Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów.
Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Można wykorzystać ją do wypieków, jako dodatek do deserów, koktajlów, musli, sałatek owocowych.
Ekologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba.
Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm.
Ekologiczna mąka owsiana uzyskana w wyniku zmielenia ziaren owsa, pozbawionych zewnętrznej, twardej okrywy. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników
Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego.
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup.
Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.
Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek.
Błonnik bambusowy w proszku.
Tapioka jest to produkt skrobiowy otrzymywany z manioku. Ma ona postać małych ziarenek, które pęcznieją w wodzie. Świetnie sprawdza się jako środek zagęszczający do zup, sosów, kisieli czy budyniu.
Ekologiczna Mąka Konopii Siewnej
Błonnik bambusowy.
Nasiona czarnuszki z upraw ekologicznych.
Mąka kokosowa ekologiczna PIĘĆ PRZEMIAN 250g
Mąka Owsiana ekologiczna PIĘĆ PRZEMIAN 500g
Mąka ryżowa biała
Przydatne w gotowaniu będzie nie tylko dla osób chorych na celiakię, ale również dla alergików i osób dbających o swoje zdrowie.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna
Bezglutenowa mieszanka do wypieku Brownie
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni 500g.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z goji 500g.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna 420g
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z żurawiną 500g.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy
Bezglutenowa mieszanka do wypieku bułeczek ciemnych.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku bułeczek jasnych.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku keto bułek
Data ważności: 2023-10-22
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypiwku ciastek maślanych. KETO. Zrobione w Polsce.
Bezglutenowa mieszanka na naleśniki 250g.
100 % Vege
Oregano z upraw ekologicznych.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z keto 500g.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką 500g.
Suplement diety na bazie 90% Echinacea purpurea (ekstrakt z całej rośliny) 10% Alnus glutionsa (ekstrakt z pączków).