Beauty Formulas Krem nawilżając...
Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie
Ekologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do ciast, ciasteczek, słodkich naleśników, racuchów, makaronów oraz jako cenny dodatek do chleba.
Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do ciemnego zimowego chleba w połączeniu z innymi mąkami.
Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną.
Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów.
Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Można wykorzystać ją do wypieków, jako dodatek do deserów, koktajlów, musli, sałatek owocowych.
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup.
Ekologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba.
Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm.
Ekologiczna mąka owsiana uzyskana w wyniku zmielenia ziaren owsa, pozbawionych zewnętrznej, twardej okrywy. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników
Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego.
Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.
Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek.
Błonnik z ziaren oraz łupiny babki płesznik i babki jajowatej, reguluje pracę jelit poprzez absorcję wody i wydzielenie śluzu, zapewnia uczucie sytości, zmniejszając uczucie głodu. Reguluje wypróżnianie.
Błonnik bambusowy w proszku.
Tapioka jest to produkt skrobiowy otrzymywany z manioku. Ma ona postać małych ziarenek, które pęcznieją w wodzie. Świetnie sprawdza się jako środek zagęszczający do zup, sosów, kisieli czy budyniu.
Vegan No Waste Raw
Błonnik bambusowy.
Nasiona czarnuszki z upraw ekologicznych.
Mąka gryczana
Mąka kokosowa ekologiczna PIĘĆ PRZEMIAN 250g
Mąka Owsiana ekologiczna PIĘĆ PRZEMIAN 500g
Mąka ryżowa biała
Przydatne w gotowaniu będzie nie tylko dla osób chorych na celiakię, ale również dla alergików i osób dbających o swoje zdrowie.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna
Bezglutenowa mieszanka do wypieku Brownie
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni 500g.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna 420g
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z żurawiną 500g.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku bułeczek ciemnych.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku bułeczek jasnych.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku keto bułek
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypiwku ciastek maślanych. KETO. Zrobione w Polsce.
Bezglutenowa mieszanka na naleśniki 250g.
Bezglutenowa mieszanka na pierogi
100 % Vege
nasiona szałwii hiszpańskiej 100%.
Oregano z upraw ekologicznych.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z keto 500g.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z keto z orzechami włoskimi
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciastek z czekoladą keto
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką 500g.
Suplement diety na bazie 90% Echinacea purpurea (ekstrakt z całej rośliny) 10% Alnus glutionsa (ekstrakt z pączków).