Katalog
Ładowanie...
Ksylitol firmy Danisco z Finlandii pozyskiwany z drzew głownie z brzozy. Naturalna substancja słodząca.
Ksylitol firmy Danisco z Finlandii pozyskiwany z drzew głownie z brzozy. Naturalna substancja słodząca.
Ksylitol firmy Danisco z Finlandii pozyskiwany z drzew głownie z brzozy. Naturalna substancja słodząca.
ERYTRYTOL zaliczany jest do polioli, czyli alkoholi polihydroksylowych (cukrowych). Wytwarzany jest w procesie naturalnej fermentacji. Występuje w warzywach, owocach (np. winogronach, gruszkach), grzybach, wodorostach czy też winie.
ERYTRYTOL zaliczany jest do polioli, czyli alkoholi polihydroksylowych (cukrowych). Wytwarzany jest w procesie naturalnej fermentacji. Występuje w warzywach, owocach (np. winogronach, gruszkach), grzybach, wodorostach czy też winie.
Karob, to doskonały zamiennik cukru. Melasę można wykorzystać jako dodatek do ciast, deserów, napojów, zarówno ciepłych, jak i zimnych, a także lodów i naleśników.
Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
Cukier różany dzięki dodatkowi róży jest znacznie smaczniejszy niż zwykły cukier. Idealny do ciast.
Cukier różany dzięki dodatkowi róży jest znacznie smaczniejszy niż zwykły cukier. Idealny do ciast.
Wpływa na mikroflorę jelit, ponadto na zmniejszenie próchnicy zębów. Zdrowy zamiennik białego cukru.
Unikalna mieszanka kwiatów i ziół nadająca napojom i daniom błogą słodycz.Wystarczy dodać szczyptę do napoju.
Cukier z niskim indeksem glikemicznym, o lekko karmelowym smaku, sprawdzi się idealnie jako zamiennik zwykłego cukru białego. Doskonały dla osób chorujących na cukrzycę, jak i dla tych prowadzących zdrowy tryb życia i dbających o sylwetkę.
Maltitol to doskonały zamiennik cukru o zredukowanej kaloryczności. Smak i słodkość jest zbliżona do cukru trzcinowego. Nie zmienia swoich właściwości przy obróbce termicznej.
Cukier kokosowy jest doskonałym dodatkiem do ciast, deserów i kawy. Cukier kokosowy nadaje smak deserom i podkreśla smak i aromat kawy.
Stewia jest doskonałym zamiennikiem cukru, nie zawiera kalorii, dlatego może być spożywana przez osoby będące na diecie. Stewię można dodawać do ciepłych i zimnych napojów, ciast oraz deserów.
Stewia jest doskonałym zamiennikiem cukru, nie zawiera kalorii, dlatego może być spożywana przez osoby będące na diecie. Stewię można dodawać do ciepłych i zimnych napojów, ciast oraz deserów.
Ksylitol zastępuje zwykły, biały cukier, jest równie słodki i ma taką samą konsystencję, ale dysponuje dużo niższym indeksem glikemicznym niż glukoza i sacharoza przez co jest o ok. 40% mniej kaloryczny.
Stevia w płynie to naturalny, bezkaloryczny słodzik, czyli zamiennik cukru. Może być wykorzystywany do pieczenia i gotowania. Polecany osobom z cukrzycą, otyłością czy nadciśnieniem.
Stevia to naturalny, bezkaloryczny słodzik, czyli zamiennik cukru. Może być wykorzystywany do pieczenia i gotowania. Polecany osobom z cukrzycą, otyłością czy nadciśnieniem.
Wpływa na mikroflorę jelit, ponadto na zmniejszenie próchnicy zębów. Zdrowy zamiennik białego cukru.
Erytrytol to substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii.
Erytrytol to substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Ksylitol jest idealną alternatywą dla osób odchudzających się – dostarcza organizmowi o 40% mniej kalorii niż cukier.
Ksylitol stosujemy dokładnie w taki sam sposób jak zwykły cukier, gdzie jedna łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego.
Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Jego fiyczna postać to białe kryształy o słodkim smaku
Używając ksylitolu możemy piec ciasta, ciasteczka, robić desery, lody, słodzić napoje, potrawy itp. z uwzględnieniem, że ksylitol nie jest pożywką dla drożdży oraz jest jest mocno higroskopijny i nie ulega karmelizacji.
Ksylitol nazywany "cukrem brzozowym" to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głownie brzozy.
Ksylitol waniliowy z cukieru brzozowego
Oryginalny ksylitol fiński, to doskonały zamiennik cukru. Ksylitol zawiera aż 40% mniej kalorii, niż zwykły cukier, nie powoduje próchnicy i może być stosowany przez diabetyków.