Kolagen max, to doskonały produkt,...
Bezglutenowy, 100% Vege
Bezglutenowy, 100% Vege
Cynamon cejloński mielony, pochodzący z upraw Sri Lanki, to doskonały dodatek do kawy, potraw z ryżu i ciast.
Herbatka wpływa na prawidłowe działanie układu limfatycznego.
Przyprawa do musu gruszkowego
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, takie jak: budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różnego rodzaju n
Idealna do zup i sosów, bez glutaminianu sodu czy konserwantów! To uniwersalna przyprawa przeznaczona do codziennego użytku w każdej kuchni. Ta oryginalna kompozycja warzyw i ziół o najcenniejszych walorach smakowych i zapachowych.
Idealna do zup i sosów! Bez glutaminianu sodu czy konserwantów! to uniwersalna przyprawa przeznaczona do codziennego użytku w każdej kuchni. Ta oryginalna kompozycja warzyw i ziół o najcenniejszych walorach smakowych i zapachowych.
Kozieradka uważana jest za naturalny afrodyzjak. Oprócz tego, że pozytywnie wpływa na nasze samopoczucie i pewność siebie, to dodatkowo przyczynia się do zwiększenia efektów w czasie treningów siłowych.
Jedna z najpopularniejszych przypraw na świecie. Z uwagi na charakterystyczny świeży smak i aromat, dodaje się ją do sałatek, zup i sosów, w szczególności pomidorowych. Wspomaga trawienie, pobudza wydzielanie soku żołądkowego i zapobiega skurczom żołądka.
Poprawia działanie układu pokarmowego, czyli działanie perystaltyki jelit. Zmniejsza wchłanianie tłuszczów i cukrów w naszym organizmie. Pozytywnie wpływa na zmniejszenie apetytu.
Poprawia działanie układu pokarmowego, czyli działanie perystaltyki jelit. Zmniejsza wchłanianie tłuszczów i cukrów w naszym organizmie. Pozytywnie wpływa na zmniejszenie apetytu.
Świetne źródło łatwo przyswajalnego białka – polecane szczególnie dla wegetarian i wegan. Wspomagają proces odchudzania – wywołują uczucie sytości oraz przyspieszają metabolizm. Bogate źródło kwasów tłuszczowych Omega-3
Cynamon cejloński to najbardziej ceniony gatunek cynamonu o przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Przyspiesza przemianę materii i wspomaga odchudzanie. Regularnie wykorzystywany pomaga utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi.
Cynamon cejloński to najbardziej ceniony gatunek cynamonu o przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Przyspiesza przemianę materii i wspomaga odchudzanie. Regularnie wykorzystywany pomaga utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi.
Może być stosowana jako naturalny sposób na odrobaczanie. Posiada właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze oraz przeciwzapalne. Polecana alergikom, używana przy nieżytach krtani, oskrzeli i nosa.
Na jego podstawie można przygotować niezwykle pachnącą oliwę czy pyszne czosnkowe pesto. Posiada niemal wszystkie właściwości czosnku pospolitego. Zabija bakterie odpowiedzialne za procesy chorobotwórcze, nie zaburzając przy tym flory bakteryjnej.
Kminek pomaga na wszelkie dolegliwości związane z układem pokarmowym. Dawniej wykorzystywano go jako remedium na trądzik i ropnie skórne. Świetny naturalny sposób na kolkę u dzieci.
To właśnie ona odpowiada za aromat popularnej na całym świecie mieszanki curry. Świetnie nadaje się do przygotowywania orientalnych i indyjskich potraw z warzyw, a w szczególności tych strączkowych.
Obniża poziom cholesterolu. Ułatwia trawienie pokarmów i ich przyswajanie. Przyczynia się do obniżenia stężenia całkowitego cholesterolu.
Bardzo chętnie wykorzystywana w szeroko pojętej kuchni azjatyckiej. Głównym i najważniejszym składnikiem kurkumy, odpowiedzialnym za jej charakterystyczną, żywą barwę oraz ostrość jest kurkumina. Wykazuje silne działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne
Bardzo chętnie wykorzystywana w szeroko pojętej kuchni azjatyckiej. Głównym i najważniejszym składnikiem kurkumy, odpowiedzialnym za jej charakterystyczną, żywą barwę oraz ostrość jest kurkumina. Wykazuje silne działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne
Jest to zdecydowanie jedna z najczęściej stosowanych przypraw w polskiej kuchni regionalnej. Nieodzowny element wszelkiego rodzaju aromatycznych zup oraz sosów. Wzmaga wydzielanie kwasu żołądkowego, tym samym wspomagając trawienie.
Znacie przyprawę “Maggi”? To właśnie lubczykowi zawdzięcza swój niepowtarzalny smak! Ma bardzo ciekawy i dość intensywny smak, początkowo słodkawy, następnie odrobinę ostrzejszy, a na końcu przyjemnie gorzkawy. W medycynie naturalnej naturalny afrodyzjak
Nadaje delikatności różnorakim sosom, a szczególnie dobrze współgra z pomidorami.
Jedna z najbardziej wszechstronnych przypraw na świecie. Oprócz nadawania potrawom niezwykłego aromatu i smaku, nadaje im również żywego koloru. Jest skarbnicą witamin C i A, już jedna łyżka czerwonej papryki zapewnia 100% dziennego zapotrzebowania.
Nazywany “królem przypraw”, ponieważ jest to obok soli najszerzej stosowana przyprawa na świecie. Najbardziej uniwersalna przyprawa, wzbogacająca smak niemal każdej potrawy. Dzięki zawartości piperyny, pieprz zwiększa przyswajalność składników odżywczych.
Nazywany “królem przypraw”, ponieważ jest to obok soli najszerzej stosowana przyprawa na świecie. Najbardziej uniwersalna przyprawa, wzbogacająca smak niemal każdej potrawy. Dzięki zawartości piperyny, pieprz zwiększa przyswajalność składników odżywczych.
Od 2013 roku Tymianek z Fajsławic jest wpisany na listę produktów tradycyjnych. Tymianek charakteryzuje się przyjemnym, ciepłym, a jednocześnie lekko ostrym aromatem oraz delikatnie gorzkim posmakiem. Ma bardzo silne działanie przeciwbakteryjne.
Angielska nazwa Allspice, wzięła się stąd, że ziele angielskie zawiera w sobie aromat niemal wszystkich przypraw.Jest to jedyna przyprawa, która jest uprawiana wyłącznie na półkuli zachodniej.Poprawia krążenie krwi, chroni serce oraz poprawia jego pracę.