KASZE, ORZECHY, BAKALIE Jest 97 produktów.

na stronę
Pokazuje 51 - 97 z 97 elementów
  • Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Ryż brązowy polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz dań egzotycznych.

  • Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Ryż brązowy polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz dań egzotycznyc

  • Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.

  • Ekologiczny ryż czerwony pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykle słodkim smakiem oraz orzechowym aromatem. Podaje się go głównie do wykwintnych potraw oraz deserów z egzotycznymi owocami.

  • Ekologiczny ryż dziki charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. Wyśmienicie nadaje się do dań egzotycznych i sałatek, doskonale komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.

  • Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej.

  • Ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone.

  • Ekologiczny sezam czarny niełuskany charakteryzuje się lekko orzechowym, słodkim smakiem. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw z warzyw, kremów zbożowych i zup.

  • Ekologiczny sezam biały niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny.

  • Ekologiczny sezam biały łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny

  • Ekologiczne śliwki suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Na suszonych śliwkach może występować biały nalot.

  • Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.

  • Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.

  • Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.

  • Ekologiczne wiórki kokosowe uzyskiwane są z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego. Wiórki kokosowe polecamy głównie do wypieków cukierniczych, jako posypkę do deserów, sałatek owocowych i lodów.

  • Ekologiczna żurawina słodzona cukrem trzcinowym to doskonała i pożywna samodzielna przekąska. Polecamy również jako dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów oraz jako składnik sosów i potraw mięsnych.

  • Mąka kokosowa jest polecana do pieczenia ciast, naleśników, gofrów, a także do wypieków chleba. Mąka kokosowa jest delikatna, puszysta i niezbędna w twojej kuchni.

  • Doskonały zamiennik tradycyjnej mąki, na przykład do kotletów czy też do zagęszczania zup i sosów. Idealna dla cukrzyków, posiada niski IG.

  • Rodzynki sułtańskie to smaczna, zdrowa i energetyczna przekąska, którą można zastąpić słodycze.

  • Śliwki suszone na kompot zawierają duże ilości żelaza i fosforu, a także przyspieszają perystaltykę jelit.

  • Wiórki kokosowe uzyskiwane z najwyższej jakości ekologicznych orzechów kokosowych.

  • Naturalny środek wspomagający trawienie.

  • Naturalny środek wspomagający trawienie.

  • Nasiona szałwi hiszpańskiej są bogatym źródłem pełnowartościowego białka, błonnika, kwasów omega-3 oraz różnych witamin i minerałów. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów spowalniają efekty starzenia i wpływają pozytywnie na poziom cholesterolu.

  • : Płatki drożdżowe polecane są dla wegetarian i wegan oraz osób na diecie bezglutenowej. Zawierają niezbędne dla organizmu witaminy i minerały. Charakteryzują się delikatnym, serowo-orzechowym smakiem.

  • 100% RAW100% Natural100% Vegan100% Pure

  • Agar, czyli roślinna żelatyna stosowany jest jako naturalny zagęszczacz czy konserwant. Wspomaga oczyszczanie organizmu, obniżenie poziomu cholesterolu oraz daje uczucie sytości. Polecany dla wegetarian oraz w czasie odchudzania.

  • Babka płesznik to roślina, która w działaniu przypomina siemie lniane. Dzięki dużej zawartości błonnika reguluje prawidłową pracę układu pokarmowego. Wspomaga odchudzanie. Wspomaga wypróżnianie. Oczyszcza organizm ze złogów.

  • Babka płesznik to roślina, która w działaniu przypomina siemie lniane. Dzięki dużej zawartości błonnika reguluje prawidłową pracę układu pokarmowego. Wspomaga odchudzanie. Wspomaga wypróżnianie. Oczyszcza organizm ze złogów.

  • Błonnik nie podwyższa wartości energetycznej posiłku. Jedną z jego cech jest zdolność do pęcznienia (polisacharydy i lignina). Spowodowane jest to absorpcją wody, na którą wpływa rozdrobnienie produktu oraz obróbka cieplna.

  • Len złocisty charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz białka. Kleik na bazie mielonego lnu wspomoże pracę układu pokarmowego. Może być stosowany jako środek osłaniający w przewlekłych stanach zapalnych oraz w owrzodzeniu żołądka.

  • Pestki moreli gorzkiej obniżają poziom cholesterolu chroniąc układ sercowo-naczyniowy przed chorobami. Posiadają właciwości przeciwzapalne, łagodzą objawy artretyzmu. Zawierają wysoką zawartość amygdaliny (witaminy B17). Poprawiają jakość widzenia.

  • Pestki moreli ze względu na zawartośc amigdaliny polecane są w prewencji oraz w trakcie leczenia choroby nowotworowej. Dodatkowo wspomagają pracę układu odpornościowego, trawiennego oraz wydalniczego. Chronią przed wolnymi rodnikami.

  • Suszona żurawina chroni układ moczowy, wpływa na regulację przemiany materii oraz ułatwa usunięcie toksyn z organizmu. Polecana kobietom w okresie menopauzy. Dzieki zawartości błonnika reguluje procesy trawienia.

  • Łuska babki jajowatej reguluje rytm wypróżnień, zmniejsza uczucie głodu po posiłkach i pomiędzy nimi,sprzyja osiągnięciu i utrzymaniu prawidłowej masy ciała. Obniża poziom złego cholesterolu LDL we krwi.

  • Nasiona babki płesznik, to idealne źródło błonnika, dlatego jest polecany osobom mającym problem z wypróżnianiem i z osłabioną perystaltyką jelit. Nasiona babki płesznik pomagają obniżyć zły cholesterol, a także regulują poziom cukru we krwi.

  • Nasiona babki płesznik, to idealne źródło błonnika, dlatego jest polecany osobom mającym problem z wypróżnianiem i z osłabioną perystaltyką jelit. Nasiona babki płesznik pomagają obniżyć zły cholesterol, a także regulują poziom cukru we krwi.

  • Błonnik witalny to doskonały środek na odchudzanie, ponieważ zmniejsza uczucie głodu, wypełniając żołądek, hamuje apetyt. Usprawnia pracę jelit, oczyszcza organizm z toksyn, oczyszcza wątrobę, układ trawienny.

  • Owoc rokitnika boagaty jest w witaminę C, posiada ponad 200 substancji czynnych. Rokitnik pozytywnie wpływa na odporność, niszczy wolne rodniki, usprawnia krążenie.

  • Łupina babki jajowatej to doskonałe źródło błonnika pokarmowego, który korzystnie wpływa na funkcjonowanie przewodu pokarmowego, usprawniając pracę jelit. Łupina może być pomocna przy zaparciach. Łupina wspomaga odchudzanie, poprzez zmniejszenie apetytu.

  • Kasza owsiana bezglutenowa PIĘĆ PRZEMIAN 500 g

  • Kaszka owsiana bezglutenowa PIĘĆ PRZEMIAN 250 g

  • Charakteryzuje je wysoka zawartość błonnika, lignanów oraz kwasów tłuszczowych Omega 3. Błonnik posiada właściwości żelujące i przyczynia się do wiązania treści przewodu pokarmowego. Obniża poziom cholesterolu.

Pokazuje 51 - 97 z 97 elementów