Żeń-szeń, Maca, Różeniec, Schisandra,...
Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.
Ekologiczny ryż czerwony pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykle słodkim smakiem oraz orzechowym aromatem. Podaje się go głównie do wykwintnych potraw oraz deserów z egzotycznymi owocami.
Ekologiczny ryż dziki charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. Wyśmienicie nadaje się do dań egzotycznych i sałatek, doskonale komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.
Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej.
Ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone.
Ekologiczny sezam czarny niełuskany charakteryzuje się lekko orzechowym, słodkim smakiem. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw z warzyw, kremów zbożowych i zup.
Ekologiczny sezam czarny niełuskany charakteryzuje się lekko orzechowym, słodkim smakiem. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw z warzyw, kremów zbożowych i zup.
Ekologiczny sezam biały niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny.
Ekologiczny sezam biały łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny
Ekologiczne śliwki suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Na suszonych śliwkach może występować biały nalot.
Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.
Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.
Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.
Ekologiczne wiórki kokosowe uzyskiwane są z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego. Wiórki kokosowe polecamy głównie do wypieków cukierniczych, jako posypkę do deserów, sałatek owocowych i lodów.
Ekologiczna żurawina słodzona cukrem trzcinowym to doskonała i pożywna samodzielna przekąska. Polecamy również jako dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów oraz jako składnik sosów i potraw mięsnych.
Mąka kokosowa jest polecana do pieczenia ciast, naleśników, gofrów, a także do wypieków chleba. Mąka kokosowa jest delikatna, puszysta i niezbędna w twojej kuchni.
Doskonały zamiennik tradycyjnej mąki, na przykład do kotletów czy też do zagęszczania zup i sosów. Idealna dla cukrzyków, posiada niski IG.
Rodzynki sułtańskie to smaczna, zdrowa i energetyczna przekąska, którą można zastąpić słodycze.
Śliwki suszone na kompot zawierają duże ilości żelaza i fosforu, a także przyspieszają perystaltykę jelit.
Wiórki kokosowe uzyskiwane z najwyższej jakości ekologicznych orzechów kokosowych.
Naturalny środek wspomagający trawienie.
Naturalny środek wspomagający trawienie.
Nasiona szałwi hiszpańskiej są bogatym źródłem pełnowartościowego białka, błonnika, kwasów omega-3 oraz różnych witamin i minerałów. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów spowalniają efekty starzenia i wpływają pozytywnie na poziom cholesterolu.
Nasiona szałwi hiszpańskiej są bogatym źródłem pełnowartościowego białka, błonnika, kwasów omega-3 oraz różnych witamin i minerałów. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów spowalniają efekty starzenia i wpływają pozytywnie na poziom cholesterolu.
: Płatki drożdżowe polecane są dla wegetarian i wegan oraz osób na diecie bezglutenowej. Zawierają niezbędne dla organizmu witaminy i minerały. Charakteryzują się delikatnym, serowo-orzechowym smakiem.
100% RAW100% Natural100% Vegan100% Pure
Agar, czyli roślinna żelatyna stosowany jest jako naturalny zagęszczacz czy konserwant. Wspomaga oczyszczanie organizmu, obniżenie poziomu cholesterolu oraz daje uczucie sytości. Polecany dla wegetarian oraz w czasie odchudzania.
Babka płesznik to roślina, która w działaniu przypomina siemie lniane. Dzięki dużej zawartości błonnika reguluje prawidłową pracę układu pokarmowego. Wspomaga odchudzanie. Wspomaga wypróżnianie. Oczyszcza organizm ze złogów.
Babka płesznik to roślina, która w działaniu przypomina siemie lniane. Dzięki dużej zawartości błonnika reguluje prawidłową pracę układu pokarmowego. Wspomaga odchudzanie. Wspomaga wypróżnianie. Oczyszcza organizm ze złogów.
Błonnik nie podwyższa wartości energetycznej posiłku. Jedną z jego cech jest zdolność do pęcznienia (polisacharydy i lignina). Spowodowane jest to absorpcją wody, na którą wpływa rozdrobnienie produktu oraz obróbka cieplna.
Len złocisty charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz białka. Kleik na bazie mielonego lnu wspomoże pracę układu pokarmowego. Może być stosowany jako środek osłaniający w przewlekłych stanach zapalnych oraz w owrzodzeniu żołądka.
Pestki moreli gorzkiej obniżają poziom cholesterolu chroniąc układ sercowo-naczyniowy przed chorobami. Posiadają właciwości przeciwzapalne, łagodzą objawy artretyzmu. Zawierają wysoką zawartość amygdaliny (witaminy B17). Poprawiają jakość widzenia.
Pestki moreli ze względu na zawartośc amigdaliny polecane są w prewencji oraz w trakcie leczenia choroby nowotworowej. Dodatkowo wspomagają pracę układu odpornościowego, trawiennego oraz wydalniczego. Chronią przed wolnymi rodnikami.
Suszona żurawina chroni układ moczowy, wpływa na regulację przemiany materii oraz ułatwa usunięcie toksyn z organizmu. Polecana kobietom w okresie menopauzy. Dzieki zawartości błonnika reguluje procesy trawienia.
Łuska babki jajowatej reguluje rytm wypróżnień, zmniejsza uczucie głodu po posiłkach i pomiędzy nimi,sprzyja osiągnięciu i utrzymaniu prawidłowej masy ciała. Obniża poziom złego cholesterolu LDL we krwi.
Nasiona babki płesznik, to idealne źródło błonnika, dlatego jest polecany osobom mającym problem z wypróżnianiem i z osłabioną perystaltyką jelit. Nasiona babki płesznik pomagają obniżyć zły cholesterol, a także regulują poziom cukru we krwi.
Nasiona babki płesznik, to idealne źródło błonnika, dlatego jest polecany osobom mającym problem z wypróżnianiem i z osłabioną perystaltyką jelit. Nasiona babki płesznik pomagają obniżyć zły cholesterol, a także regulują poziom cukru we krwi.
Błonnik witalny to doskonały środek na odchudzanie, ponieważ zmniejsza uczucie głodu, wypełniając żołądek, hamuje apetyt. Usprawnia pracę jelit, oczyszcza organizm z toksyn, oczyszcza wątrobę, układ trawienny.
Owoc rokitnika boagaty jest w witaminę C, posiada ponad 200 substancji czynnych. Rokitnik pozytywnie wpływa na odporność, niszczy wolne rodniki, usprawnia krążenie.
Łupina babki jajowatej to doskonałe źródło błonnika pokarmowego, który korzystnie wpływa na funkcjonowanie przewodu pokarmowego, usprawniając pracę jelit. Łupina może być pomocna przy zaparciach. Łupina wspomaga odchudzanie, poprzez zmniejszenie apetytu.
Kasza gryczana
łuskane proso
Kasza owsiana bezglutenowa PIĘĆ PRZEMIAN 500 g
Kaszka owsiana bezglutenowa PIĘĆ PRZEMIAN 250 g
Kasza gryczana
Charakteryzuje je wysoka zawartość błonnika, lignanów oraz kwasów tłuszczowych Omega 3. Błonnik posiada właściwości żelujące i przyczynia się do wiązania treści przewodu pokarmowego. Obniża poziom cholesterolu.