Nawilża suchą skórę dłoni.
Podkategorie
Terminem superfoods określa się produkty żywnościowe naturalnego pochodzenia bez nawet najmniejszych domieszek substancji konserwujących i wypełniających. Wszystkie artykuły tego typu cechuje duża zawartość niezbędnych dla organizmu składników odżywczych. Obecnie – ze względu na rosnącą świadomość dietetyczną społeczeństwa – superfoods zyskuje uznanie wśród wszystkich ludzi, którzy wiodą aktywny i zdrowy styl życia.
Uprawy roślin, które wykorzystywane są do produkcji zdrowej żywności, podlegają ścisłym kontrolom jakościowym. Aby określić produkt jako Bio, nie jest możliwe używanie pestycydów oraz innych środków chemicznych. Często spotykanym wyznacznikiem jakości jest również Eko – oznacza to, że wszelkie komponenty użyte do wytworzenia danego artykułu są całkowicie przyjazne środowisku.
Produkty z kategorii Superfoods dostarczają organizmowi optymalnych dawek witamin, mikroelementów oraz innych substancji, które są niezbędne do budowania odporności i zachowania zdrowia. Ponadto stosowane są one w suplementacji przy poważnych schorzeniach, takich jak choroby naczyniowe, cukrzyca czy miażdżyca. Wdrożenie zbilansowanej i zdrowej diety jest kluczowe w walce z niemal każdą chorobą, dlatego warto zadbać o siebie i korzystać jedynie z zdrowej i zarazem bardzo smacznej żywności.
Probiotyki na żołądek, Probiotyki dla dorosłych i probiotyki naturalne to przylegające do ścianek jelita grubego, wspomagające jego pracę bakterię. Probiotyki są zwykle podawane doustnie i pomagają w leczeniu wielu chorób i dolegliwości pokarmowych jak choroby autoimmunologiczne, układu poakrmowego, otyłość, grzybica, biegunka, IBS. WYkazują też działanie stymulujące odporność organizmu. Probiotyki to naturalna żywność dostępna w sklepie naturabazar.
Prawdopodobnie jedna z najzdrowszych soli. Sól himalajska zawiera w sobie 84 składniki mineralne, z których najważniejszym jest sód. Stosowana w kuchni, a także do płukania gardła czy do kąpieli leczniczych.
Prawdopodobnie jedna z najzdrowszych soli. Sól himalajska zawiera w sobie 84 składniki mineralne, z których najważniejszym jest sód. Stosowana w kuchni, a także do płukania gardła czy do kąpieli leczniczych.
Prawdopodobnie jedna z najzdrowszych soli. Sól himalajska zawiera w sobie 84 składniki mineralne, z których najważniejszym jest sód. Stosowana w kuchni, a także do płukania gardła czy do kąpieli leczniczych.
Prawdopodobnie jedna z najzdrowszych soli. Sól himalajska zawiera w sobie 84 składniki mineralne, z których najważniejszym jest sód. Stosowana w kuchni, a także do płukania gardła czy do kąpieli leczniczych.
Sól wędzona drewnem dębowy z dodatkiem ziół nada potrawom niesamowity smak i aromat. Sól polecana jest do pieczonych mięs, warzyw, sosów oraz ryb.
Sól morska z eko sokami zawiera dodatkową ilość witamin i minerałów pochodzących z soków zawartych w soli. Sól nie tylko będzie dostarczać wartościowych składników, ale także będzie stanowić doskonały element dekoracyjny twojej kuchni.
Doskonały sos do sałatek, który ze zwykłej sałatki potrafi stworzyć nietuzinkową i oryginalną potrawę. Smak czosnkowy.
Sos koperkowo ziołowy, to idealny sos do sałatek. Zawiera kompozycję najwyższej jakośći ziół i przypraw z gospodarstw ekologicznych.
Sos kwaitowy, to idealny sos do sałatek. Zawiera kompozycję najwyższej jakośći ziół, jadalnych kwiatów i przypraw z gospodarstw ekologicznych.
Sos paprykowy, to idealny sos do sałatek. Zawiera kompozycję najwyższej jakośći ziół i przypraw z gospodarstw ekologicznych.
Sos pomidorowo czosnkowy, to idealny sos do sałatek. Zawiera kompozycję najwyższej jakośći ziół i przypraw z gospodarstw ekologicznych.
Sos sałatkowy z czonkiem niedźwiedzim, to idealny sos do sałatek. Zawiera kompozycję najwyższej jakośći ziół i przypraw z gospodarstw ekologicznych.
Sos z ostrej papryczki chilli, polecany jest dla miłośników smaków ostrych. Sos doskonale podkręca ostrośc potraw, a także możę być stosowany jako dodatek do kanapek.
Susz warzywny nadaje potrawom warzywnego smaku i wzbogaca je o składniki warzywne.
Źródło witamin, wspomaga funkcjonowanie wątroby, wzmacnia odporność. Kompot z suszu polecany jest w szczególności w okresie świątecznym, poprawia trawienie.
Zestaw świąteczny: Ekologiczny susz wigilijny, Ekologiczna herbatka świąteczna i Ekologiczne sianko wigilijne z trawą żubrówką
Naturalny syrop stworzony na bazie płatków maku z delikatnie wyczuwalną nutą tymianku. Polecany jest do picia przez cały rok a w szczególności w sezonie jesienno – zimowym.
Doskonały produkt zwalczający przeziębienie, rozprawi się z kaszlem i bólem gardła. Wzmacnia układ immunologiczny, ułatwia walkę z wirusami.
Produkt doskonały na suchy kaszel oraz zapalenie oskrzeli. Zawiera dużą dawkę flawonoidów, które działają przeciwzapalnie. Neutralizuje wolne rodniki.
Syrop z róży to bogate źródło witaminy C, dlatego najlepiej stosować go przy przeziębieniach. Pomaga obniżyć poziom cukru we krwi - polecany dla diabetyków.
Ekologiczny syrop z truskawki.
Szafran, to przyprawa charekteryzująa się intensywnym, korzennym, gorzkawym i lekko ostrym smakiem. Szafran, ze względu na swoje walory smakowe, doskonale nadaje się do dań z ryżu.
Szczaw konserwowy to smaczna i bardzo zdrowa podstawa tradycyjnej polskiej zupy szczawiowej. Przetworzony do postaci przecieru jest gotowy do użycia, jako dodatek smakowy do wywaru mięsno-warzywnego. Szczaw zawiera wiele cennych składników.
Pomaga przy problemach z układem moczowych i pęcherzem, a także przy uciążliwych zaparciach i biegunkach.
Prawdopodobnie jedna z najzdrowszych soli. Sól himalajska zawiera w sobie 84 składniki mineralne, z których najważniejszym jest sód. Stosowana w kuchni, a także do płukania gardła czy do kąpieli leczniczych.
Prawdopodobnie jedna z najzdrowszych soli. Sól himalajska zawiera w sobie 84 składniki mineralne, z których najważniejszym jest sód. Stosowana w kuchni, a także do płukania gardła czy do kąpieli leczniczych.
Prawdopodobnie jedna z najzdrowszych soli. Sól himalajska zawiera w sobie 84 składniki mineralne, z których najważniejszym jest sód. Stosowana w kuchni, a także do płukania gardła czy do kąpieli leczniczych.
Prawdopodobnie jedna z najzdrowszych soli. Sól himalajska zawiera w sobie 84 składniki mineralne, z których najważniejszym jest sód. Stosowana w kuchni, a także do płukania gardła czy do kąpieli leczniczych.
Wiórki kokosowe uzyskiwane z najwyższej jakości ekologicznych orzechów kokosowych.
Zdrowy zamiennik kawy, doskonale pobudza. Wspomaga pracę jelit i reguluje pracę materii. Poprawia jędrność skóry.
Zdrowy zamiennik kawy, doskonale pobudza. Wspomaga pracę jelit i reguluje przemianę materii. Poprawia jędrność skóry.
Zdrowy zamiennik kawy, doskonale pobudza. Wspomaga pracę jelit i reguluje pracę materii. Poprawia jędrność skóry.
Pomaga w bólach mięśni i stawów, a także w pozbyciu się zgagi. Doskonały produkt na wzdęcia, gdyż niweluje wydzielanie gazów.
Uniwersalna przyprawa do potraw, przygotowana na bazie starannie wyselekcjonowanych, naturalnych i ekologicznych surowców. Dzięki odpowiedniemu procesowi suszenia, składniki użyte do produkcji zachowują cenna wartości odżywcze oraz walory smakowe
Niefiltrowany
Smalec gęsi, cieszy się dużą popularnością w kuchni, gdyż można na nim smażyć, piec i gotować. Smalec używany jest również do stosowania zewnętrznego jako środek pomocny przy zmianach zwyrodnieniowych kolan, łokci, bioder i kręgosłupa.
Woda z zielonych (młodych) orzechów kokosowych jest doskonałym napojem nawadniającym. Woda kokosowa zawiera pięć głównych elektrolitów potrzebnych nam w codziennej diecie, są to: wapń, sód, fosfor, magnez i potas. Woda kokosowa jest produktem naturalnym.
Polski miód akacjowy w płynnej postaci o delikatnym smaku.
Miód faceliowy jest bardzo łagodny, delikatnie aromatyczny, który świetnie nadaje się do słodzenia - nie zmienia znacznie smaku kawy czy herbaty a potrawom i sosem nadaje niesamowity posmak.
Polski miód gryczany o ciemnej barwie i niezwykle wyrazistym smaku o właściwościach przeciwzapalnych
Polski miód lipa z bławatkiem o przyjemnym aromacie lipy i chabra
Polski miód lipowy w kremowej formie o przyjemnym aromacie i smaku
Polski miód mniszkowy o drobnokrystalicznej konsystencji polecany przy schorzeniach wątroby i dróg żółciowych.
Polski miód rzepakowy o kremowej konsystencji polecany przy schorzeniach układu trawiennego, infekcji dróg oddechowych oraz chorobach serca.
Polski miód wielokwiatowy, którego smak i aromat jest uzależniony od oblatywanych przez pszczoły gatunków roślin jest polecany przy alergii pyłkowej.
Polskie mleczko pszczele w miodzie to bogate źródło enzymów pszczelich, witamin i biopierwiastków, egzogennych aminokwasów.
Pierzga, to prawdziwa skarbnica witamin, mikro i makroelementów, pierwiastków, białek, enzymów i cukrów, dlatego doskonale wzmacnia układ odpornościowy, dodaje energii, zmniejsza uczucie zmęczenia.
Sok z acai ma wiele właściwości, m.in. wspomaga proces odchudzania, zwiększa odporność organizmu, spowalnia procesy starzenia skóry, wzmacnia układ krwionośny, poprawia kondycję fizyczną, a także seksualną.
Sok z aceroli zawiera dużo więcej witaminy C, niż cytryna. Zapobiega przeziębieniom i wspomaga leczenie już zainfekowanego organizmu, zawiera przeciwutleniacze, co chroni przed powstawaniem nowotworów.
Sok z aloesu jest dobry na odchudzanie, wzmacnia odporność. Sok wspomaga funkcjonowanie układu trawiennego, przyspiesza przemianę materii, pomaga przy zaparciach i oczyszcza wątrobę.