Z olejem konopnym - przyspiesza...
Dary Natury to firma umiejscowiona w małej wiosce Koryciny na podlasiu. Zajmuje się produkcją zdrowej żywności, działająca w branży zielarskiej. Zróżnicowany teren umożliwia dostęp do naturalnie rosnących roślin. Produkty Darów Natury tworzą zatem dziko rosnące zioła i plony z certyfikowanych ekologicznych gospodarstw.
Dary natury to polski producent zdrowej żywności, mieszanek ziołowych z wieloletnią tradycją. Firma znajduje się na Podlasiu, wśród nieskażonych cywilizacją łąk, lasów i pół. Zioła zbierane są ręcznie oraz przetwarzane w tradycyjny sposób.
Producent Dary Natury posiada w swojej ofercie zioła jednorodne, mieszanki ziołowe na różnorodne jednostki chorobowe, zdrową żywność, ekologiczne soki i domowe przetwory, a wszystko to ze skarbów Podlasia.
Dary Natury do firma z misją. Od lat skupia się nie tylko na produkcji i dystrybucji ziół, produktów zdrowotnych i zdrowej żywności, ale także na ochronie zagrożonych gatunków roślin i wspieranie tradycyjnego rolnictwa oraz ekologicznego podejścia do życia.
Producent Dary Natury w tej chwili korzysta z usług ok. 300 lokalnych zbieraczy ziół, który kultywują tą piękną tradycję ciągle żywą na Podlasiu od setek lat. Nie wszyscy wiedzą, że ok. 50% zbieranego surowca zielarskiego pochodzi właśnie z tych dziewiczych terenów Polski. Nie przypadkowo został tu stworzony Ośrodek Edukacji Przyrodniczej w Korycinach, który jako jedyny w kraju, uczy tej ważnej profesji.
Mimo tego, że Dary Natury swą działalność zaczynały jako producent i dystrybutor ziół, to w tej chwili oferta firmy zawiera: przyprawy, kawy, herbaty, nalewki, soki, syropy, napoje, zdrowa żywność, ekologiczne nasiona, zioła do kąpieli.
Firma cały czas się rozwija i inwestuje w poszerzanie oferty. Osiągnąć to zamierza tworząc właśnie przetwórnie surowców zielarskich oraz zakupując nowoczesny sprzęt do analizy produktów, które to pozwolą na wprowadzenie produktów specjalistycznych dla diabetyków, alergików oraz innych grup odbiorców.
Producent Dary Natury bardzo wnikliwie bada rynek oraz żywo odpowiada na potrzeby klientów selekcjonując, magazynując oraz konfekcjonując zioła, ale również wprowadzając nowoczesny sprzęt oraz urozmaicając ofertę produktową.
Przyprawa odpowiednia do przygotowania ryby z grilla, urozmaici smak każdej potrawy.
Przyprawa zalecana jest dla osób mających problemy z niedomaganiem wątroby. Można stosować do wszystkich dań męsnych.
Przyprawa złoty kurczak, sprawia, iż mięso z kurczaka rozpływa się w ustach. Przyprawa zawiera najlepiej dobrane do mięsa z kurczaka przyprawy.
Herbatka z przytulii oczyszcza nerki, wątrobę, trzustkę i śledzionę. Pomaga przy kłuciu w boku. Płukanie gardła herbatką z przytulii pomoże na porażenie więzadeł głosowych. Wskazana przy dolegliwościach macicy oraz raku języka.
Ziele przywrotnika reguluje trawienie, działa przeciwzapalnie i hamuje krwawienie, ma właściwości przeciwgorączkowe i moczopędne.
Pyłek kwiatowy to istna bomba witaminowa, źródło witamin i minerałów. Wraz z miodem spadziowym wspomagają pracę wątroby.
Łagodny płyn do kąpieli dla dzieci, stworzony na bazie najdelikatniejszych substancji myjących oraz skoncentrowanych ekstraktów z ziela jeżówki purpurowej, kwiatów rumianku i liści oliwki
Stosowany przy leczeniu gruźlicy, a także przy zapaleniu dróg moczowych. Wspomaga działanie układu krążenia.
Rodzynki sułtańskie to smaczna, zdrowa i energetyczna przekąska, którą można zastąpić słodycze.
Szczególnie polecany dla osób cierpiących na depresję, a także dla osób uczących się, gdyż wspomaga proces zapamiętywania i poprawia koncentrację.
Rozmaryn, to aromatyczna przyprawa, o leśnym zapachu. Rozmaryn wykorzystywany jest do wielu dań i deserów. Posiada właściwości przeciwcukrzycowe, wpływa na obniżenie poziomu glukozy we krwi, pomaga przy niestrawnościach i oczyszcza wątrobę z toksyn.
Rumianek działa odkażająco, przeciwskurczowo i przeciwzapalnie, zwłaszcza w zapaleniach błon śluzowych. Stosowany zewnętrznie przy podrażnieniach oczu, zapaleniu spojówek i sączących wykwitach skórnych. Napar z rumianku przynosi poprawę przy katarze.
Rumianek działa odkażająco, przeciwskurczowo i przeciwzapalnie, zwłaszcza w zapaleniach błon śluzowych. Stosowany zewnętrznie przy podrażnieniach oczu, zapaleniu spojówek i sączących wykwitach skórnych. Napar z rumianku przynosi poprawę przy katarze.
Rumianek działa odkażająco, przeciwskurczowo i przeciwzapalnie, zwłaszcza w zapaleniach błon śluzowych. Stosowany zewnętrznie przy podrażnieniach oczu, zapaleniu spojówek i sączących wykwitach skórnych. Napar z rumianku przynosi poprawę przy katarze.
Wspomaga funkcjonowanie dróg żółciowych oraz wątroby. Pomaga w bólach menstruacyjnych oraz przy kruchości naczyń krwionośnych.
Ziele rzepiku znane jest ze swych dobroczynnych właściwości na pracę wątroby, na łuszczycę, zapalenie gardła, spojówek, a także działa wspomagająco przy leczeniu wrzodów.
Polecany przede wszystkim na problemy z sercem i układem krwionośnym. Stosowany przez osoby z nadciśnieniem tętniczym, które skutecznie obniża, a także przy miażdżycy i chorobie wieńcowej. Działa rozkurczowo na mięśnie przewodu pokarmowego.
Sianko wigilijne to przede wszystkim kontynuacja pięknej tradycji wigilijnego stołu. Nieodzownym elementem Wigilii Bożego Narodzenia było przykrywanie stołu białym obrusem pod który wkładano sianko.
Poprawia elastyczność i funkcjonowanie stawów, odpowiada za odbudowę chrząstki stawowej. Wykazuje działanie regenerujące, odnawia komórki organizmu.
Ceniony za bardzo rozległe zastosowanie: hamujące krwawienie, przy krwawych wymiotach. Stosowany przy próchnicy kości, gromadzeniu się płynu w osierdziu, a także swędzących wysypkach skórnych. Pomaga przy przetokach, figówkach, liszajach i toczniu.
Ceniony za bardzo rozległe zastosowanie: hamujące krwawienie, przy krwawych wymiotach. Stosowany przy próchnicy kości, gromadzeniu się płynu w osierdziu, a także swędzących wysypkach skórnych. Pomaga przy przetokach, figówkach, liszajach i toczniu.
Ceniony za bardzo rozległe zastosowanie: hamujące krwawienie, przy krwawych wymiotach. Stosowany przy próchnicy kości, gromadzeniu się płynu w osierdziu, a także swędzących wysypkach skórnych. Pomaga przy przetokach, figówkach, liszajach i toczniu.
Ceniony za bardzo rozległe zastosowanie: hamujące krwawienie, przy krwawych wymiotach. Stosowany przy próchnicy kości, gromadzeniu się płynu w osierdziu, a także swędzących wysypkach skórnych. Pomaga przy przetokach, figówkach, liszajach i toczniu.
Ekologiczny kwiat ślazu, posiada właściwości ułatwiające odkrztuszanie zalegającej wydzieliny w drogach oddechowych, a także posiada działanie powlekające, dzięki czemu pozytywnie wpływa na układ pokarmowy.
Śliwki suszone na kompot zawierają duże ilości żelaza i fosforu, a także przyspieszają perystaltykę jelit.
Sok Bez Czarny
Sok pomidorowy, to doskonale źrodło witamin i minerałów w postaci płynnej, Sok posiada wyrazisty smak, dzięki obecności ostrej papryki i czosnku. Polecany do picia każdego dnia.
Sok wielowarzywny, to doskonale źrodło witamin i minerałów w postaci płynnej.
Sok z brzozy, to drogocenne źródło witamin i minerałów, które wzmacniają cały organizm, a także ma pozytywny wpływ na kondycję włosów.
Sok z brzozy, to drogocenne źródło witamin i minerałów, które wzmacniają cały organizm, a także ma pozytywny wpływ na kondycję włosów. Sok posiada dodatek soku z pigwowca.
Sok z buraka, to niezawodny produkt na wiele dolegliwości. Sok pomaga w walce z anemią, doskonale wzmacnia układ krwionośny, reguluje przemianę materii, a także posiada właściwości zapobiegające powstawaniu nowotworów.
Sok z kiszonego buraka, to niezawodny produkt na wiele dolegliwości. Sok pomaga w walce z anemią, reguluje przemianę materii, obniża poziom złego cholesterolu, a także spowalnia procesy gnilne w jelitach.
Sok z cytryny produkt pasteryzowany.
Imbir to skuteczny sposób na poranne mdłości u kobiet w ciąży, a także naturalny lek przeciwwymiotny w przypadku chemioterapii, choroby lokomocyjnej czy choroby morskiej.
Sok z kiszonej kapusty to naturalne źródło drogocennych witamin i minerałów. Sok jest naturalnym probiotykiem, który pozytywnie wpływa na mikroflorę jelit i zawiera duże dawki witaminy C, która wzmacnia nasz układ odpornościowy.
Sok z kiszonej kapusty to naturalne źródło drogocennych witamin i minerałów. Sok jest naturalnym probiotykiem, który pozytywnie wpływa na mikroflorę jelit i zawiera duże dawki witaminy C, która wzmacnia nasz układ odpornościowy.
Sok z kiszonej kapusty z żurawiną to naturalne źródło drogocennych witamin i minerałów. Sok jest naturalnym probiotykiem, który pozytywnie wpływa na mikroflorę jelit i zawiera duże dawki witaminy C, która wzmacnia nasz układ odpornościowy.
Doskonałe źródło witaminy C odpowiadającej między innymi za zwiększenie naszej odporności.
Doskonałe źródło witaminy C i witamin z grupy B. Polecany dla osób cierpiących na cukrzycę.
Kompozycja starannie wyselekcjonowanych ekologicznych owoców i ziół, polecana osobom dbającym o dobry wzrok. Cenne substancje zawarte w borówce czernicy pomagają w utrzymaniu prawidłowej funkcji siatkówki i zdrowego poziomu kolagenu w oku.
Doskonałe połączenie soli i czosnku, urozmaici każdą potrawę tworząc nietuzinkowe danie.
Sól himalajska czarna swą ciemnofioletową barwę zawdzięcza obecności siarki, która odgrywa ogromną rolę w procesie regeneracji nakórka, wpływa korzystnie na włosy i paznokcie.
Prawdopodobnie jedna z najzdrowszych soli. Sól himalajska zawiera w sobie 84 składniki mineralne, z których najważniejszym jest sód. Stosowana w kuchni, a także do płukania gardła czy do kąpieli leczniczych.
Prawdopodobnie jedna z najzdrowszych soli. Sól himalajska zawiera w sobie 84 składniki mineralne, z których najważniejszym jest sód. Stosowana w kuchni, a także do płukania gardła czy do kąpieli leczniczych.
Prawdopodobnie jedna z najzdrowszych soli. Sól himalajska zawiera w sobie 84 składniki mineralne, z których najważniejszym jest sód. Stosowana w kuchni, a także do płukania gardła czy do kąpieli leczniczych.
Prawdopodobnie jedna z najzdrowszych soli. Sól himalajska zawiera w sobie 84 składniki mineralne, z których najważniejszym jest sód. Stosowana w kuchni, a także do płukania gardła czy do kąpieli leczniczych.
Prawdopodobnie jedna z najzdrowszych soli. Sól himalajska zawiera w sobie 84 składniki mineralne, z których najważniejszym jest sód. Stosowana w kuchni, a także do płukania gardła czy do kąpieli leczniczych.
Sól wędzona drewnem dębowy z dodatkiem ziół nada potrawom niesamowity smak i aromat. Sól polecana jest do pieczonych mięs, warzyw, sosów oraz ryb.
Sól morska z eko sokami zawiera dodatkową ilość witamin i minerałów pochodzących z soków zawartych w soli. Sól nie tylko będzie dostarczać wartościowych składników, ale także będzie stanowić doskonały element dekoracyjny twojej kuchni.
Doskonały sos do sałatek, który ze zwykłej sałatki potrafi stworzyć nietuzinkową i oryginalną potrawę. Smak czosnkowy.