ŻYWNOŚĆ Jest 1663 produktów.

Podkategorie

  • PRZEKĄSKI
  • SUPERFOODS

    Terminem superfoods określa się produkty żywnościowe naturalnego pochodzenia bez nawet najmniejszych domieszek substancji konserwujących i wypełniających. Wszystkie artykuły tego typu cechuje duża zawartość niezbędnych dla organizmu składników odżywczych. Obecnie – ze względu na rosnącą świadomość dietetyczną społeczeństwa – superfoods zyskuje uznanie wśród wszystkich ludzi, którzy wiodą aktywny i zdrowy styl życia.

    Uprawy roślin, które wykorzystywane są do produkcji zdrowej żywności, podlegają ścisłym kontrolom jakościowym. Aby określić produkt jako Bio, nie jest możliwe używanie pestycydów oraz innych środków chemicznych. Często spotykanym wyznacznikiem jakości jest również Eko – oznacza to, że wszelkie komponenty użyte do wytworzenia danego artykułu są całkowicie przyjazne środowisku.

    Produkty z kategorii Superfoods dostarczają organizmowi optymalnych dawek witamin, mikroelementów oraz innych substancji, które są niezbędne do budowania odporności i zachowania zdrowia. Ponadto stosowane są one w suplementacji przy poważnych schorzeniach, takich jak choroby naczyniowe, cukrzyca czy miażdżyca. Wdrożenie zbilansowanej i zdrowej diety jest kluczowe w walce z niemal każdą chorobą, dlatego warto zadbać o siebie i korzystać jedynie z zdrowej i zarazem bardzo smacznej żywności.

  • PRZYPRAWY
  • PROBIOTYKI

    Probiotyki naturalne

    Probiotyki na żołądek, Probiotyki dla dorosłych i probiotyki naturalne to przylegające do ścianek jelita grubego, wspomagające jego pracę bakterię. Probiotyki są zwykle podawane doustnie i pomagają w leczeniu wielu chorób i dolegliwości pokarmowych jak choroby autoimmunologiczne, układu poakrmowego, otyłość, grzybica, biegunka, IBS. WYkazują też działanie stymulujące odporność organizmu. Probiotyki to naturalna żywność dostępna w sklepie naturabazar. 

  • OLEJE
  • SOKI, SYROPY
  • SÓL
  • DO SŁODZENIA
  • MIODY
  • SMAROWIDŁA, PRZETWORY
  • KASZE, ORZECHY, BAKALIE
  • BEZGLUTENOWA
  • MĄKI, SKROBIE
  • PRODUKTY STRĄCZKOWE
  • PŁATKI, OTRĘBY
  • KAWY
  • HERBATY
  • OCET
  • KAKAO
na stronę
Pokazuje 251 - 300 z 1663 elementów
  • Ekologiczne płatki orkiszowe uzyskuje się z gniecionych ziaren pszenicy orkisz. Płatki orkiszowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.

  • Ekologiczne płatki owsiane uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami

  • Ekologiczne płatki owsiane uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami

  • Ekologiczne płatki owsiane uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami

  • Ekologiczne płatki owsiane uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami

  • Ekologiczne płatki owsiane górskie uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.

  • Ekologiczne płatki quinoa uzyskiwane są z gniecionego ziarna quinoa (komosy ryżowej). Polecamy jako dodatek do zup, jako składnik past oraz kotletów. Świetnie komponują się z mlekiem, jogurtem i owocami, doskonałe również jako dodatek do ciast i deserów.

  • Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

  • Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

  • Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

  • Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

  • Ekologiczne rodzynki sułtanki doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów i sałatek.

  • Ekologiczne rodzynki sułtanki doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów i sałatek.

  • Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.

  • Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.

  • Ekologiczny ryż Basmati pełnoziarnisty charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie.

  • Ekologiczny ryż biały, długoziarnisty charakteryzuje się specyficznym aromatem i zapachem, dzięki którym harmonijnie współgra z wieloma potrawami. Jest jednocześnie pożywny i lekkostrawny. Polecamy jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów

  • Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Ryż brązowy polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz dań egzotycznych.

  • Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Ryż brązowy polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz dań egzotycznyc

  • Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.

  • Ekologiczny ryż czerwony pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykle słodkim smakiem oraz orzechowym aromatem. Podaje się go głównie do wykwintnych potraw oraz deserów z egzotycznymi owocami.

  • Ekologiczny ryż dziki charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. Wyśmienicie nadaje się do dań egzotycznych i sałatek, doskonale komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.

  • Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej.

  • Ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone.

  • Ekologiczny sezam czarny niełuskany charakteryzuje się lekko orzechowym, słodkim smakiem. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw z warzyw, kremów zbożowych i zup.

  • Ekologiczny sezam biały niełuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny.

  • Ekologiczny sezam biały łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny

  • Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.

  • Ekologiczne śliwki suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Na suszonych śliwkach może występować biały nalot.

  • Ekologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa

  • Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek

  • Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm.

  • Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup.

  • Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych.

  • Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych.

  • Ekologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów.

  • Ekologiczne ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów.

  • Sok z cytryn* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

  • Sól kłodawska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej. Nierafinowana, nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.

  • Sól kłodawska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej. Nierafinowana, nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.

  • Sól kłodawska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej. Nierafinowana, nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.

  • Sól kłodawska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej. Nierafinowana, nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.

  • Syrop powstaje w wyniku długotrwałego procesu odparowywania soku, uzyskiwanego z pnia klonów. Jest niezwykle pożywny i doskonale zastępuje inne produkty słodzące. Syrop klonowy polecany jest jako dodatek do naleśników, wafli oraz ciast.

  • Syrop kokosowy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Charakteryzuje się karmelowym smakiem i aromatem oraz gęstą konsystencją.

  • Ekologiczny syrop z agawy z chlorofilem jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Charakteryzuje się delikatnie miętowym posmakiem i dużą rozpuszczalnością.

  • Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.

  • Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.

  • Ekologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni.

  • Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek.

  • Ekologiczna Tapioka granulat BIO

Pokazuje 251 - 300 z 1663 elementów