Ekstrakt z bambusa stanowi cenne...
YA061
Immunosystem+ to 10 składników aktywnych naturalnie wspierających odporność. Połączenie beta-glukanu M-Gard®, colostrum, mumio, cynku, selenu, piperyny, oliwki europejskiej, kurkumy, jeżówki purpurowej, traganka zapewnia działanie wielokierunkowe.
5904194063061
2022-09-06
8%
YANGO
Yango sp z oo
Data dostępności: 2023-11-21
Yango ImmunoSystem+ to 10 składników dla naturalnego wsparcia odpowiedzi immunologicznej organizmu 90 k
M-Gard® jest oczyszczonym bioaktywnym beta-glukanem, który naturalnie występuje w ścianach komórkowych drożdży piekarskich Saccharomyces cerevisiae. Otrzymywany jest za pomocą procesu ekstrakcji, która odbywa się bez uszkodzeń struktury chemicznej, co ma kluczowe znaczenie dla bioaktywności.
Produkty zawierające beta-glukan zaliczane są do tzw. żywności funkcjonalnej, czyli takiej, która oprócz efektu odżywczego wywiera korzystny wpływ na organizm i samopoczucie lub zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób. Ze względu na udowodnione właściwości czynnościowe beta-glukan stosowany jest nie tylko w przemyśle spożywczym, ale również w kosmetycznym i farmaceutycznym.
Colostrum, lub inaczej siara jest pierwszym pokarmem każdego ssaka. Dostarcza noworodkom nie tylko niezbędnych substancji odżywczych, ale także związków immunologicznie aktywnych.
Oliwka europejska zawiera silne przeciwutleniacze, chroniące przed wolnymi rodnikami, a także zwiększa odporność fizjologiczną organizmu.
Kurkuma zawiera kurkuminoidy (w tym kurkuminę), ograniczające stany zapalne w organizmie i usprawniające pracę przewodu pokarmowego. Przyczynia się ona również do utrzymania prawidłowych właściwości przeciwutleniających i wspiera odporność.
Mumio to naturalna substancja biologiczna pochodząca z Himalajów. Ma znaczące właściwości przeciwutleniające i wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
Traganek zawiera w sobie dużą dawkę polisacharydów, które w organizmie stymulują krwinki białe, odpowiedzialne za działanie układu odpornościowego. Polisacharydy łączą się z tymi komórkami, wywołując ich namnażanie, dzięki temu zwiększa się zdolność organizmu do zwalczania infekcji.
Jeżówka purpurowa jest byliną, porasta prerie, pustkowia i lasy południowo-wschodniej części Ameryki Północnej. Najbardziej znaną cechą rośliny jest wzmacnianie układu immunologicznego, co przypisuje się jej kwiatom.
Piperyna występuje w wierzchniej warstwie owoców czarnego pieprzu, od wieków stosowanego w ludowych tradycjach Chin i Indii jako czynnik zwiększający odporność i środek na problemy układu trawiennego. Współczesne badania potwierdzają także jego działanie przeciwutleniające.
Cynk to pierwiastek niezbędny do utrzymania homeostazy całego organizmu. Odgrywa rolę m.in. w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Selen jest ważnym elementem licznych szlaków metabolicznych. Jego niedobór może poważnie zakłócić równowagę organizmu, w tym odporność i płodność. Selen przyczynia się także do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.
STAWIAMY NA JAKOŚĆ!
Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
Składnik aktywny 1 kapsułka %RWS* 4 kapsułki %RWS* -
M-GARD® beta-1,3/1,6-D-glukan 85 mg - 340 mg -
Colostrum wołowe 50 mg - 200 mg - w tym proteiny (60%) 30 mg - 120 mg -
z czego immunoglobuliny (40%) 12 mg - 48 mg -
Oliwka europejska - ekstrakt 50 mg - 200 mg -
w tym oleuropeina (40%) 20 mg - 80 mg -
Kurkuma - ekstrakt 50 mg - 200 mg -
w tym kurkuminoidy (95%) 47,5 mg - 190 mg -
Mumio - ekstrakt 45 mg - 180 mg -
w tym kwasy fulwowe (40%) 18 mg - 72 mg -
Traganek - ekstrakt 10:1 30 mg - 120 mg -
Jeżówka purpurowa - ekstrakt 25 mg - 100 mg -
w tym polifenole (4%) 1 mg - 4 mg -
Cynk 3,5 mg 35% 14 mg 140%
BioPerine® pieprz czarny - ekstrakt 2 mg - 8 mg -
w tym piperyna (95%) 1,9 mg - 7,6 mg -
Selen 25 µg 45,5% 100 µg 182%
*RWS - referencyjna wartość spożycia.
Zalecane dawkowanie: 2 kapsułki 2 razy dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, w trakcie lub po posiłku.
Skład: beta-1,3/1,6-D-glukan z drożdży piekarskich M-GARD® Saccharomyces cerevisiae, ekstrakt z liści oliwki europejskiej (Olea europaea) standaryzowany na zawartość min. 40% oleuropeiny, ekstrakt z kurkumy (Curcuma longa) standaryzowany na zawartość min. 95% kurkuminoidów, ekstrakt z mumio (shilajit) standaryzowany na zawartość min. 40% kwasów fulwowych, ekstrakt z traganka (Astragalus membranaceus) 10:1, ekstrakt z jeżówki purpurowej (Echinacea purpurea) standaryzowany na min. 4% polifenoli, pikolinian cynku (cynk), L-selenometionina (selen), ekstrakt z czarnego pieprzu BioPerine® (Piper nigrum) standaryzowany na zawartość min. 95% piperyny. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 40,5 g
Ostrzeżenie: Niewskazane dzieciom, kobiety w ciąży oraz karmiące powinny skonsultować suplementację z lekarzem.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2020/09/08/SD/524DFE