Dezodorant Kontrola Zapachu
ZN8187
Ekodetoks od stóp do głów to obowiązkowa lektura dla szukających zdrowia!
Data dostępności: 2022-05-17
Zbigniew T. Nowak Ekodetoks od stóp do głów
Żyjemy w świecie przepełnionym chemią. Każdego dnia człowiek może mieć styczność nawet z 10 000 różnych związków chemicznych. Są wśród nich także niebezpieczne toksyny, które prowadzą do groźnych chorób, zbyt szybkiego starzenia się i skracają życie. Aby tego uniknąć, musimy podejmować regularne kuracje odtruwające organizm z wykorzystaniem wybranych produktów typu eko: ziół, owoców i warzyw.
Doskonale pomoże nam w tym ten kompetentny poradnik!
Z tego znakomitego poradnika dowiemy się m.in. skąd się biorą toksyny w organizmie, jak rozpoznać objawy zatrucia, jakie są korzyści dla zdrowia po kuracji odtruwającej organizm, jaką kurację wybrać dla siebie i kiedy najlepiej ją przeprowadzić oraz jak oczyścić organizm z toksyn pochodzących ze smogu. Uzyskamy również szereg unikalnych, szczegółowych porad, których zastosowanie może nam zapewnić zdrowie na długie lata.
W poradniku m.in.: detoksykacja po dniu pełnym stresu, skuteczny sposób na usunięcie aluminium z organizmu, oczyszczanie organizmu z kwasu moczowego, odbudowywanie przyjaznej flory bakteryjnej w jelitach, skuteczne kuracje likwidujące zaparcia, odtruwanie wątroby i trzustki, sprawdzone sposoby na pasożyty jelitowe, oczyszczanie żołądka, jelit, nerek, dróg moczowych i pęcherza, program odtruwania mózgu, usuwanie z mięśnia sercowego szkodliwych metabolitów, propozycje oczyszczania organizmu dla palaczy, kuracja dla ludzi pracujących w szkodliwych warunkach i narażonych na smog.
Dzięki tej książce poznamy dobroczynne działanie naturalnych, ekologicznych darów przyrody na skuteczny detoks, takich jak jarmuż, mniszek lekarski, pokrzywa, ostropest plamisty, karczoch, kurkuma, borówka czernica (czarna jagoda), topinambur, czosnek niedźwiedzi, burak czerwony, ostrożeń warzywny, wiśnie, żurawina, brzoza i wiele innych. Znajdziemy w niej również sprawdzone receptury na domowe specyfiki i dania przygotowane w oparciu o te bezcenne skarby natury.