PROFARM OLEJ RYCYNOWY 50ML Zobacz większe

PROFARM OLEJ RYCYNOWY 50ML do pielęgnacji skóry

PF252

Olejek rycynowy doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry,włosów, brwi, rzęs oraz paznokci.

Więcej szczegółów

5903397001252
23%
PROFARM

Ilość w magazynie: 1 szt.

10,80zł
8,78zł netto

W ulubionych

Opis

rodzaj włosówzniszczone
rodzaj skórymieszana
płećdla Niego
rodzaj włosówwypadające
rodzaj skórynormalna
płećdla Niej

Więcej informacji

PROFARM OLEJ RYCYNOWY 50ML


Olej rycynowy jest pozyskiwany z nasion rośliny o nazwie rącznik pospolity występującej w Indiach i Afryce. Jest bardzo popularny i stosowany na szeroką skalę w przemyśle kosmetycznym jako składnik kremów, mydeł, masek, pomadek czy błyszczyków.

Olejek rycynowy doskonale sprawdza się nie tylko w pielęgnacji skóry, ale również:

  • włosów,
  • brwi,
  • rzęs,
  • paznokci.

Olejek ze względu na swoje właściwości nadaje się do skóry wrażliwej. Stosowany jako płyn oczyszczający i do demakijażu, skutecznie zmywa makijaż i czyści skórę, nie zaburzając przy tym gospodarki lipidowej i wydzielania sebum. Mogą go bezpiecznie stosować osoby z cerą mieszaną i trądzikową.