Oranżada Monte Verde Frutos Mango 350 g Zobacz większe

Oranżada Monte Verde Frutos Mango 350 g

OR255

Monte Verde FRUTOS MANGO Jeżeli poszukujesz połączenia smaku owoców i ożywienia, to Monte Verde sprawdzi się doskonale!

Więcej szczegółów

5906735489255
23%
ORANŻADA
ORANŻADA ROBERT DERLATKA

Więcej informacji

Oranżana Monte Verde FRUTOS MANGO 350 g


Monte Verde FRUTOS MANGO Jeżeli poszukujesz połączenia smaku owoców i ożywienia, to Monte Verde sprawdzi się doskonale!

Składniki: Yerba mate z małą ilością patyczków, bez pyłu, kraj pochodzenia Brazylia, owoce mango 3%, naturalny aromat mango.

Monte Verde Frutos Mango to wyróżniającą się jakością oraz mocą, bezpyłowa yerba mate produkowana i planowana zgodnie z dziką indiańską, tradycją. Zapewni dobre i smaczne pobudzenia nawet po ciężkim dniu pracy. Zielone liście, pozbawione patyczków i pyłu pozyskiwane są z ostrokrzewu uprawianego gdzie rośliny osiągają rozmiary nawet do kilkunastu metrów. Liście przed pakowaniem poddawane są procesowi suszenia wyłącznie z użyciem ciepłego powietrza. Dzięki temu w Monte Verde nie znajdziecie zbyt wiele gorzkich nut. W krótkim okresie sezonowania, który wynosi tylko kilka tygodni, susz nie traci wiele. Do łagodnego smaku należy dodać że yerba mate Monte Verde Frutos Mango cechuje się niebagatelnym smakiem i aromatem. Specjalne kartonowe opakowania wyposażone są w system łatwego otwierania.

Susz:
Przewaga liści ostrokrzewu paragwajskiego z małą ilością patyczków, bez pyłu.

Smak i aromat yerba mate:
Charakteryzuje się egzotycznym i przyjemnie orzeźwiającym naturalnym aromatem owoców mango. W tej idealnie skomponowanej mate nietrudno doszukać się słodkiej i orzeźwiającej nuty smakowej. Sprawdzi się podczas ciepłych dni, kiedy można wracać do niej i przygotowywać  jako zimną terere. Przygotowana w formie amargo czyli w formie ciepłego naparu utrzymuje smak do 5-6 zalania wodą. Elementy zawarte w yerba mate harmonizują idealnie z suszem ostrokrzewu, wnosząc poczucie świeżości do naparu.

Składniki:
yerba mate (Ilex paraguariensis) - kraj pochodzenia: Brazylia,
owoce mango 3%.

Sposób parzenia:
Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem.

Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.


 


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne. Nie możemy zagwarantować jednak, że w publikowanych informacjach nie wkradł się błąd, co nie może stanowić podstaw do jakichkolwiek roszczeń wobec naszej firmy.
Zgłoś błąd w opisie produktu