Pięć Przemian Mieszanka do wypieku chleba żurawina
- Indeks
- PRZE546
- Stawka VAT
- 5%
- Opakowanie zbiorcze
- 0 szt.
- Data ważności
- 2025-09-25
- Producent:
- PIĘĆ PRZEMIAN
- Podmiot odpowiedzialny
- SIMPATICO S.C.
aby zobaczyć ceny
Pięć Przemian Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z żurawiną
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka
teff, żurawina suszona (żurawina 62%, koncentrat soku jabłkowego, olej
słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska
babki jajowatej, sól himalajska.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą
keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać
płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp
mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej
wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5
godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw
do ostygnięcia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1492 kJ/357
kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany:
50 g
w tym cukry: 8,4 g
Białko: 13 g
Błonnik: 15 g
Sól: 1,9 g
Masa netto: 500 g
Producent: Greek Trade Sp. z o.o., ul. Tadeusza Śliwiaka 14, 30-797 Kraków krakow@greektrade.com.pl