Pięć Przemian Mieszanka do wypieku chleba żurawina

Indeks
PRZE546
Stawka VAT
5%
Opakowanie zbiorcze
0 szt.
Data ważności
2025-09-25
Producent:
PIĘĆ PRZEMIAN
Podmiot odpowiedzialny
SIMPATICO S.C.
Zaloguj się
aby zobaczyć ceny

Pięć Przemian Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z żurawiną


Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona (żurawina 62%, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1492 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 8,4 g
Białko: 13 g
Błonnik: 15 g
Sól: 1,9 g

Masa netto: 500 g

Producent: Greek Trade Sp. z o.o., ul. Tadeusza Śliwiaka 14, 30-797 Kraków krakow@greektrade.com.pl

Loading...