Yerba Mate Mateine Ashwagandha 400 g

Indeks
OR338
Stawka VAT
23%
Opakowanie zbiorcze
szt.
Data ważności
2027-09-20
Producent:
ORANŻADA
Podmiot odpowiedzialny
ORANŻADA ROBERT DERLATKA
Zaloguj się
aby zobaczyć ceny

Oranżada Yerba Mate Mateine Ashwagandha 400 g


Składniki: yerba mate (Ilex Paraguariensis) 83%, kraj poch. Brazylia, ashwagandha korzeń cięty 2%, skórka cytryny, skórka pomarańczy, ananas owoc, papaja owoc, rumianek kwiat, senes, naturalny aromat.

Oryginalna Mateine Ashwagandha w opakowaniu 400g.

Yerba Mate Mateine Ashwagandha zawiera w składzie drobno cięty korzeń tej znanej z Ayurwedy rośliny, której moc jest subtelnie połączona z yerba mate. Jak na przygotowaną w paragwajski sposób yerba mate, susz składa się z bardzo drobno pociętych listków, patyczków i dużej ilości pokruszonych na pył liści. Kompozycję uzupełniono naturalnym aromatem miętowym, opartym na wyciągu, nadającym naparowi orzeźwiający aromat.

Smak i aromat yerba mate:
Dymny, gęsty napar, smakuje jak na paragwajskie mate przystało mocnym tytoniem z domieszką ziół. Typowy rozpoznawalny gorzki  smak, który znają doświadczeni mateiści, jest tu przeplatany orientalnymi zapachami kozieradki, polskim zielem drapacza a przede wszystkim mięty. Każda kolejna porcja wypitego naparu przynosi, pozytywną i konkretną dawkę energii.
Rześki napój, dzięki ziołowym dodatkom, sprawdzi się w lato, przygotowany z sokiem lub lodowatą wodą jako zimne terere. Cała marka mateine posiada potężny potencjał pobudzający.  Ta mate pobudzi Cię do dalszego działania to świetna opcja na każdy dzień.

Dodatkowe informacje o suszu:
Zbierana przez małe zrzeszone spółdzielnie rolnicze w Paragwaju. Pakowana zgodnie z systemem HACCP. Suszona tradycyjnie zgodnie z warunkami paragwajskimi

Zawiera:
drobne liście yerba mate z dużą ilością patyczków oraz drobinek, poddane powolnemu suszeniu w ogniu - kraj pochodzenia: Paragwaj
2% Ashwagandha korzeń cięty,
kozieradka mielona,
imbir mielony,
ziele drapacza,
mięta,
naturalny aromat miętowy.

Sposób parzenia yerba mate:
Wsypać 20 g suszu do naczynia o pojemności 200 ml. Przechylić naczynie tak, aby susz układał się na ukos, następnie umieścić bombillę w pustej przestrzeni. Zalać wodą o temperaturze 70-80 stopni C lub wodą z lodem. Czas parzenia 3-5 min.
Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
Susz można zalewać wodą z lodem. Sposób parzenia yerba mate

Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu
Masa netto: 400 g

Country/Region of Manufacture: Paragwaj

Przechowywać szczelnie zamknięte, w suchym miejscu, z dala od źródeł światła. Nie zaleca się stosowania przez kobiety w ciąży i karmiące piersią. Nie stosować w przypadku zażywania leków o działaniu uspokajającym, nasennym i przeciwpadaczkowym.

Pojemność: 400 g

Dystrybotor:
Oranżada Robert Derlatka
05-480 Karczew
ul. Ślusarska 10/7
kontakt@yerbamatehurt.com

 

Loading...