Pięć przemian Mieszanka do wypieku chleba dynia
- Indeks
- PRZE232
- Stawka VAT
- 5%
- Opakowanie zbiorcze
- 0 szt.
- Data ważności
- 2025-11-11
- Producent:
- PIĘĆ PRZEMIAN
- Podmiot odpowiedzialny
- SIMPATICO S.C.
aby zobaczyć ceny
Pięć przemian Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki
dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska
babki jajowatej, sól himalajska.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1559 kJ / 373
kcal
tłuszcz: 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
węglowodany:
39 g
w tym cukry: 1,7 g
błonnik: 15 g
białko: 16 g
sól: 1,7 g
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą
keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać
płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp
mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno
gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do
piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń
w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Masa netto: 500 g
Producent: Greek Trade Sp. z o.o., ul. Tadeusza Śliwiaka 14, 30-797 Kraków krakow@greektrade.com.pl