Pięć przemian Mieszanka do wypieku chleba dynia

Indeks
PRZE232
Stawka VAT
5%
Opakowanie zbiorcze
0 szt.
Data ważności
2025-11-11
Producent:
PIĘĆ PRZEMIAN
Podmiot odpowiedzialny
SIMPATICO S.C.
Zaloguj się
aby zobaczyć ceny

Pięć przemian Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni


Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1559 kJ / 373 kcal
tłuszcz: 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
węglowodany: 39 g
w tym cukry: 1,7 g
błonnik: 15 g
białko: 16 g
sól: 1,7 g

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

Masa netto: 500 g

Producent: Greek Trade Sp. z o.o., ul. Tadeusza Śliwiaka 14, 30-797 Kraków krakow@greektrade.com.pl

Loading...