Serum do twarzy z witaminą C to...
OL860
Olej rzepakowy, to doskonałe źródło kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3. Olej rzepakowy pozytywnie wpływa na układ pokarmowy i nerwowy.
5907591923860
2025-07-04
5%
OLVITA
Data dostępności: 2019-02-22
OLVITA OLEJ RZEPAKOWY ZIMNO TŁOCZONY 500ML
Ślężański olej rzepakowy zimno tłoczony, nieoczyszczony Nagrody/certyfikaty Certyfikowany produkt regionalny I miejsce w konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo” 2012 r „Perła roku”2013 Olej ten wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanych i przebadanych nasion rzepaku bezerukowego. Cechuje go typowy dla nasion rzepaku zapach i wyrazisty smak oraz bursztynowy kolor. Dzięki zastosowanej metodzie tłoczenia "na zimno" występujące w tym oleju kwasy tłuszczowe pozostają w niezmienionej formie. Olej ten jest produktem naturalnym cechuje go wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3. Kolejne partie oleju mogą nieznacznie różnić się między sobą : kolorem, zapachem i smakiem. Są to cechy niemające wpływu na skład oleju.
Wartość odżywcza | w 100 g | w porcji: 3 łyżeczki (12g) | % RWS* w porcji |
Wartość energetyczna | 3700 kJ/ 900 kcal | 444 kJ/ 108 kcal | 5 % |
Tłuszcz, w tym | 100 g | 12 g | 17 % |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 8 g | 1 g | 5 % |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 63 g | 8 g | - |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 28 g | 3 g | - |
Węglowodany | 0 g | 0 g | 0 % |
W tym cukry | 0 g | 0 g | 0 % |
Białko | 0 g | 0 g | 0 % |
Sól | 0 g | 0 g | 0 % |
Kwasy tłuszczowe omega-3 9 g/ 100 g produktu
%RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal
Opakowanie 500 ml zawiera 38 sugerowanych porcji produktu
Przechowywanie: w ciemnym, chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania w lodówce.
Zastosowanie: na zimno, do sałatek, potraw lub bezpośredniego spożycia.
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje o alergenach: może zawierać: gluten,sezam, soję,orzechy:ziemne,laskowe,włoskie,makadamia,migdały