Naturalny olejek pichtowy do...
OL767
Olej z orzechów makadamia pozytywnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy, gdyż posiada dużą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych.
5903111707767
2025-06-19
5%
OLVITA
Data dostępności: 2019-03-18
OLVITA OLEJ Z MACADAMIA ZIMNO TŁOCZONY 250 ML
Olej z orzechów makadamia zimno tłoczony nieoczyszczony wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanych i przebadanych orzechów makadamia. Cechuje go typowy dla orzechów makadamia zapach i smak oraz kolor jasnosłomkowy. Dzięki zastosowanej metodzie tłoczenia "na zimno" występujące w tym oleju kwasy tłuszczowe pozostają w niezmienionej formie. Olej ten jest produktem naturalnym cechuje go wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych. Kolejne partie oleju mogą nieznacznie różnić się między sobą : kolorem, zapachem i smakiem. Są to cechy niemające wpływu na skład oleju.
Wartość odżywcza | w 100 g | w porcji: 3 łyżeczki (12g) | % RWS* w porcji |
Wartość energetyczna | 3700 kJ/ 900 kcal | 444 kJ/ 108 kcal | 5 % |
Tłuszcz, w tym: | 100 g | 12 g | 17 % |
kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g | 2 g | 10 % |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 80 g | 10 g | - |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 3 g | 0 g | - |
Węglowodany | 0 g | 0 g | 0 % |
w tym: cukry | 0 g | 0 g | 0 % |
Białko | 0 g | 0 g | 0 % |
Sól | 0 g | 0 g | 0 % |
%RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal
Opakowanie 250 ml zawiera 19 sugerowanych porcji produktu
Przechowywanie: w ciemnym, chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania w lodówce.
Zastosowanie: na zimno, do sałatek, potraw lub bezpośredniego spożycia.
Kraj pochodzenia: Australia
Informacje o alergenach: może zawierać: gluten,sezam, soję, orzechy: ziemne, laskowe, włoskie, makadamia, migdały