ASEEM SOK NONI 100% 500ML Zobacz większe

Ayurvitta Sok Noni 100% 500Ml Morwa Indyjska

ASM006

Indyjski sok Noni doskonale wspomaga funkcjonowanie sysytemu immunologicznego.

Więcej szczegółów


5%
AYURVITTA

Więcej informacji

ASEEM SOK NONI 100% 500ML


Noni z Indii - Indian Noni Mulberry - Skarb Indii (Morwa Indyjska)

Noni - Ajurwedyjski sok firmy AYURVITTA to w 100% naturalny sok z dziko rosnących i ręcznie zbieranych owoców morwy indyjskiej. Nasz sok z noni nie zawiera żadnych sztucznych składników, konserwantów, wody, aromatów czy cukru. Noni Premium Ayurvitta powstaje według zasad ajurwedy. Nie powstaje z proszku, suszu czy metody liofilizacji.

Noni, inaczej morwa inimagedyjska (Morinda citrifolia) – to krzew występujący w wielu krajach na różnych kontynentach. Pochodzi z Azji, a został rozprzestrzeniony na terenach Afryki, Ameryki Środkowej i Południowej oraz Australii. Owoc ten od lat jest opisywany i reklamowany przez wiele firm na całym świecie jako prawdziwy „cud natury”. Prawdopodobnie najlepsze właściwości ma Noni występujące w swoim pierwotnym i naturalnym środowisku, czyli w południowych Indiach.

Pozytywny wpływ Noni na organizm człowieka znany jest od ponad 2 tysięcy lat i ma szerokie zastosowanie także w ajurwedzie. Indyjskie Noni - Indian Noni (Morwa Indyjska) to bardzo bogate źródło przeróżnych składników odżywczych.

Do chwili obecnej wyselekcjonowano z Noni ponad 100 substancji biologicznie czynnych - protein, enzymów, witamin, antyoksydantów, biopierwiastków czyli wszystko to, czego potrzebują nasze komórki do prawidłowych funkcji życiowych. Bardzo ciekawym było odkrycie w Noni związku o nazwie prokseronina. Enzym ten zamienia się w naszym przewodzie pokarmowym w kseroninę, która jak napisano,ma „zdolność naprawiania uszkodzonych komórek”.

Noni doskonale wspomaga system immunologiczny człowieka. Sok Noni oferowany przez firmę Ayurvitta jest wytwarzany w południowych Indiach. Tłoczony jest ze świeżych, ręcznie zbieranych owoców, rosnących w swoim pierwotnym i nieskażonym środowisku. Wyjątkowy, wytrawny smak zawdzięcza temu, iż jest to czysty biologicznie 100 % sok z owoców, bez żadnych dodatków smakowych, słodzących czy konserwujących. Cały proces tworzenia i pasteryzacja soku przebiega w bardzo szczególny sposób, według prastarego ajurwedyjskiego przepisu tzw. „zimnej pasteryzacji”. Dzięki temu nasz produkt odznacza się najwyższą jakością. Zachowuje wszystkie właściwości, które posiada świeżo wytłoczony sok.

Pochodzenie Noni - Indian Noni (Morwy Indyjskiej) firmy Ayurvitta

Sok Noni firmy Ayurvitta pochodzi z Indii, a dokładnie z południowych Indii.Noni zbierane jest z terenów pomiędzy Bangalore - Chennai - Madurai. Jest to ogromny obszar gdzie Morinda Citrifolia rośnie dziko (dzięki temu Noni jest mocniejsze w działaniu, skuteczniejsze i co najważniejsze bez nawozów) Tereny na których dojrzewa Noni dzierżawione są od miejscowych mieszkańców, którzy zamieszkują te tereny od lat. Dzięki doświadczeniu tych ludzi owoce zbierane są w idealnym czasie i przetwarzane według zasad Ajurwedy.

Noni (Morinda Citrifolia, Morwa Indyjska) rośnie w wielu tropikalnych miejscach na świecie. Różne są zatem źródła pochodzenia soku Noni. Nie ma teoretycznie żadnych powodów, żeby właściwości lecznicze tej samej rośliny zależały w decydujący sposób od jej współrzędnych geograficznych. Mogą być natomiast pewne różnice w procentowej zawartości każdego z około 140 składników soku Noni, które mają prawo zależeć od takich czynników jak wilgotność i nasłonecznienie w całym okresie dojrzewania, czas zbioru i stopień dojrzałości zrywanego owocu, sposób przechowywania, przeróbki, konserwacji, butelkowania.

Współrzędne geograficzne miejsca uprawy, czy zbioru owoców nie powinny mieć znaczenia jeśli chodzi o zdrowotne walory rośliny Morinda Citrifolia. Oczywiście przy założeniu, że środowisko naturalne, w którym te rośliny rosną jest jednakowo czyste ekologicznie i nie skażone np. radioaktywnie w przypadku prób nuklearnych, które miały swoje miejsce w różnych miejscach na świecie w latach 1945 - 1996

Okazuje się, że w niektórych miejscach owoc Morwy Indyjskiej pochłania z gleby więcej metali ciężkich niż gdzie indziej. A dzieje się tak na przykład na terenach pokrytych lawą wulkaniczną (stoki wulkanu). Powinniśmy zwrócić na to uwagę dokonując wyboru soku Noni.

Sposób wytwarzania, produkcja i konserwacja

Świeże owoce krzewu Morinda Citrifolia - Morwy Indyjskiej zbierane są w lasach i innych miejscach, w których rosną dziko. Po zerwaniu owoce trafiają do zakładu produkcyjnego, gdzie są myte i oczyszczane, a następnie pozostawione do osuszenia i dojrzewania w specjalnej hali z otwieranym dachem umożliwiającej dojrzewanie w słońcu. Po zakończeniu procesu dojrzewania owoce te są wprowadzane do maszyny rozdrabniającej i wyciskającej sok. Tutaj oddzielane sąpestki, a zbierany sok przechodzi przez specjalne filtry odpowiadające wymogom chromatografii cienkowarstwowej (HPTLC & HPLC) i dostaje się do aparatury pasteryzującej.

Pasteryzacja przebiega w bardzo szczególny sposób według prastarego Ajurwedyjskiego sposobu, w którym sok jest pasteryzowany w czterech różnych temperaturach pomiędzy 45°C a 55°C, a następnie w temperaturze 85 °C przez 35 sekund, a cały proces trwa mniej niż 2 minuty. Z kolei w urządzeniu butelkującym butelki nagrzewane są do około 70°C - 80°C i napełniane sokiem, po napełnieniu są odstawiane do ostygnięcia. Z każdej partii pobiera się próbki produktu i wysyła do badań laboratoryjnych. Dopiero po otrzymaniu pozytywnych wyników zastosowanych testów partia produktów jest wysyłana do Polski. Ten specjalny proces pozwala w naturalny sposób zachować sok w 100 % w naturalnym staniebez potrzeby dodawania jakichkolwiek konserwantów. Dzięki zastosowaniu tej technologii produkcji, nasza firma nie używa żadnego rodzaju chemicznych substancji zarówno konserwantów jak i dodatków smakowych, dzięki czemu nasz sok pozostaje tak naturalny jak to tylko możliwe. Pestycydy mogą występować w tych owocach, które są uprawiane przemysłowo na plantacjach. W przypadku soku Noni firmy Ayurvitta owoce rosną dziko w nieskażonych naturalnych warunkach. Sok Noni nie zawiera pestycydów. Na etykiecie naszego soku znajduje się informacja o braku konserwantów, dodatków czy sztucznych barwników.

Użyć: Zalecana dzienna porcja od 30 do 100 ml soku 1 lub 2 razy dziennie. Sok należy przyjmować zawsze na czczo, 30-60 minut przed śniadaniem i kolacją. Przed połknięciem soku, zatrzymać sok w ustach przez około 1,5 minuty (mieszając sok w ustach). Rozcieńczać tylko z czystą wodą. Należy powstrzymać się na około 4 godziny przed zażyciem i 4 godziny po spożyciu soku od spożywania soków z cytrusów. Zaleca się przyjmować sok Noni co najmniej przez okres 90 dni w celu uzyskania wyraźnych efektów działania. Spożywanie soku z Noni  nie wyklucza się z równoczesnym zażywaniem leków.

Informacje dodatkowe: Po otwarciu przechowywać w lodówce. WSTRZĄSNĄĆ PRZED UŻYCIEM!

Bez dodatku konserwantów!

Wyprodukowano w Indiach

Skład: Sok Noni 100% (Morinda Citrifolia,


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne. Nie możemy zagwarantować jednak, że w publikowanych informacjach nie wkradł się błąd, co nie może stanowić podstaw do jakichkolwiek roszczeń wobec naszej firmy.
Zgłoś błąd w opisie produktu