Oranżada Yerbera Mateine Caffeine+ 500 g

Indeks
OR815
Stawka VAT
23%
Opakowanie zbiorcze
szt.
Data ważności
2025-11-22
Producent:
ORANŻADA
Podmiot odpowiedzialny
ORANŻADA ROBERT DERLATKA
EAN
5906735481815
Zaloguj się
aby zobaczyć ceny

Yerba Mate MATEINE Caffeine+ 500g


Mateine to yerba dla wytrawnych mateistów, którzy potrzebują silnego wsparcia - w tradycyjnej, klasycznej formie. Polecamy informatykom, biznesmenom, artystom, zawodowym kierowcom, gamerom po prostu tym, którzy potrzebują solidnego, stabilnego źródła.

Dlaczego yerba mate tak dobra? Zobacz, co znajduje się w jej składzie:

100% yerba mate z listkami, patyczkami i odpowiednią ilością pylistej esencji  najwyższej klasy, suszona dymem, twarda i mocna w smaku
Brak dodatkowych aromatów. Tzw. Limpio MATE!

Mateina Caffeine + to najlepszy wybór? Tak!
To pewnością jedna z najsilniej pobudzających yerba mate na rynku.
Moc zawartej natury pojawia się w pierwszym łyku naparu!
W każdej paczce znajdują się wyłącznie naturalne składniki - drobno cięte listki ostrokrzewu, gałązki i pył - drobinki mocy przechowywujące esencję. Nie zawiera sztucznych dodatków i aromatów!
Dorasta na rodzimej plantacji w departamencie Itapúa, w Paragwaju.
Do każdej partii trafiają wyłącznie najlepsze i najbardziej wartościowe listki ostrokrzewu paragwajskiego.
Yerba mate produkowana zgodnie z Indiańską, tradycją - metodą barbacuá - obróbka ostrokrzewu przy pomocy ognia i dymu.
Dziki smak paragwajskiej yerba mate - intensywna, przyjemnie gorzka, dymna i cierpka. Z każdej paczki wznosi się zapach rozżarzonego paleniska.
Jak na klasyczną yerba mate przystało, wspaniale smakuje w tradycyjnej, ciepłej wersji oraz jako lodowata tereré.
 
Składniki:
yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% - kraj pochodzenia: Paragwaj.
Susz składający się z listków, patyczków i łodyżek ostrokrzewu paragwajskiego.

Sposób parzenia
Wsyp do naczynka od 15 do 30 g yerba mate. Jeśli obawiasz się zbyt intensywnego działania, możesz zmniejszyć porcję.ㅤㅤㅤㅤㅤ
Zakryj dłonią górny otwór, obróć naczynko do góry dnem i kilkukrotnie wstrząśnij. Po odwróceniu, na dnie naczynka znajdą się bardziej pocięte listki i drobinki, które zatrzymają się na sitku bombilli.
Obracając ponownie naczynko do pionu, ułóż susz po po jednej stronie naczynia ok. 45°. Następnie umieść bombillę w miejscu, gdzie jest go najmniej. Od tego momentu staraj się nie kręcić i mieszać bombillą.
Zalej susz gorącą wodą (o temperaturze nie większej niż 80 °C) i… ciesz się aromatem i smakiem yerba mate! Możesz dolewać wody aż do momentu, gdy napar utraci charakterystyczny smak.
Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy

Pojemność: 500 g

Dystrybotor:
Oranżada Robert Derlatka
05-480 Karczew
ul. Ślusarska 10/7
kontakt@yerbamatehurt.com

Loading...