Zaprojektowane w celu usuwania brudu,...
PRZE076
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciastek z czekoladą keto
5902837812076
2025-05-15
5%
PIĘĆ PRZEMIAN
SIMPATICO S.C.
Data dostępności: 2024-03-25
Pięć Przemian Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciastek z czekoladą Keto 365 g
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciastek z czekoladą KETO
Składniki: mąka migdałowa, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, czekolada gorzka bez dodatku cukru* 8%, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska.
*Składniki czekolady: miazga kakaowa 60%, substancja słodząca (erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,03%), masło kakaowe, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat waniliowy.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
Przesyp mieszankę do miski.
Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła.
Opcjonalnie możesz dodać 1 jajko, 50 g roztopionego masła i 50 g pasty migdałowej.
Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach.
Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.
Produkt powstał przy współpracy z www.zapachapetytu.wordpress.com
Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
wartość energetyczna: 1814 kJ / 434 kcal
Tłuszcz: 41 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 9,2 g
Białko: 10 g
Sól: 0,3 g
*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 100 g masła.
Masa netto: 365 g
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa