OPC wywierają niezwykle korzystny...
M1333
Matcha zawiera mnóstwo witamin i minerałów oraz substancji chemicznych z grupy polifenoli, które są jednymi z najmocniejszych przeciwutleniaczy. Przypisuje się jej silne działanie przeciwnowotworowe, antywirusowe i korzystny wpływ na serce.
5903021591333
2027-01-08
23%
MYVITA
MYVITA RÓZGA SPÓŁKA JAWNA
6 szt.
Data dostępności: 2019-06-07
MYVITA EKOLOGICZNA MATCHA PROSZEK BIO 80G
MyVita SILVER Matcha BIO
wyłącznie z wysokogatunkowych sproszkowanych młodych liści
Produkt ekologiczny certyfikowany: PL-EKO-07-14907
BEZ SZTUCZNYCH DODATKÓW I WYPEŁNIACZY
Powszechnie uważa się, że matcha jest najzdrowszą spośród wszystkich herbat, a jej picie przynosi wiele korzyści dla organizmu:
wpływa korzystnie na utrzymanie prawidłowej masy ciała
dzięki właściwościom antyoksydacyjnym niweluje działanie wolnych rodników
wspomaga prawidłową pracę układu krwionośnego
pobudza dzięki zawartości naturalnej kofeiny
wykazuje potencjał przeciwzapalny i antybakteryjny
Preparat zawiera zieloną herbatę matchę (bez sztucznych dodatków i wypełniaczy) pochodzącą z kontrolowanych i certyfikowanych upraw ekologicznych. Certyfikat ekologiczny gwarantuje, że na żadnym etapie produkcji nie były używane sztuczne nawozy i środki ochrony roślin. Surowiec jest wytwarzany wyłącznie z młodych liści.
Matcha to bardzo drobno sproszkowane liście zielonej herbaty, która w tradycji japońskiej pojawiła się blisko 1000 lat temu, jako ważny element ceremonii herbacianej. Specjalny proces wytwarzania w zacienionych miejscach powoduje, że w dojrzewających liściach wytwarzają się znaczne ilości składników odżywczych, na czele z przeciwutleniaczami i aminokwasami. Matcha jest spożywana w całości, natomiast w przypadku parzonej liściastej zielonej herbaty spożywa się tylko napar. Z tego powodu matcha jest blisko 100 razy bogatsza w dobroczynne składniki niż tradycyjna liściasta parzona zielona herbata.
Matcha zawiera naturalną kofeinę, dzięki czemu ma działanie pobudzające podobne do kawy. Kofeina pochodząca z matchy stopniowo uwalnia się w organizmie dodając energii i nie powoduje późniejszych gwałtownych spadków, jak to ma miejsce przy spożyciu kawy.
Składniki: sproszkowane liście zielonej herbaty (Camellia sinensis) – Matcha BIO.
Sposób użycia: płaską łyżeczkę zalać 100 ml wody o temperaturze około 80°C, a następnie mieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Matcha doskonale sprawdza się jako dodatek do potraw, ciast i innych deserów oraz do koktajli.
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.