Balsam Jerozolimski® na gardło...
OL846
Spożywczy olej arganowy bogaty jest w kwasy tłuszczowe omega-3, -6, ale przede wszystkim omega -9. Spożywanie oleju arganowego zapobiega rozwojowi kamicy żółciowej i choroby wrzodowej, ale także obniża poziom "złego" cholesterolu.
5907591923846
2025-09-14
5%
OLVITA
Data dostępności: 2019-03-18
OLVITA OLEJ ARGANOWY ZIMNO TŁOCZONY 100 ML
Olej arganowy zimno tłoczony, nieoczyszczony wytłaczany jest z nieprażonych orzechów drzewa arganowego. Cechuje go bardzo specyficzny zapach i smak oraz słomkowożółty kolor. Dzięki zastosowanej metodzie tłoczenia "na zimno" występujące w tym oleju kwasy tłuszczowe pozostają w niezmienionej formie. Olej ten jest produktem naturalnym cechuje go wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych. Kolejne partie oleju mogą nieznacznie różnić się między sobą : kolorem, zapachem i smakiem. Są to cechy niemające wpływu na skład oleju. Pod wpływem niskiej temperatury z oleju mogą wytrącać się naturalne woski. Jest to zjawisko naturalne zależne od temperatury, w pełni odwracalne.
Wartość odżywcza w 100 g w porcji: 3 łyżeczki (12g) % RWS* w porcji Wartość energetyczna 3700 kJ/ 900 kcal 444 kJ/ 108 kcal 5 % Tłuszcz, w tym: 100 g 12 g 17 % kwasy tłuszczowe nasycone 19 g 2 g 10 % kwasy tłuszczowe jednonienasycone 47 g 6 g - kwasy tłuszczowe wielonienasycone 33 g 4 g - Węglowodany 0 g 0 g 0 % w tym: cukry 0 g 0 g 0 % Białko 0 g 0 g 0 % Sól 0 g 0 g 0 % %RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal Opakowanie 100 ml zawiera 8 sugerowanych porcji produktu Przechowywanie: w ciemnym, chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania w lodówce. Zastosowanie: na zimno, do sałatek, potraw lub bezpośredniego spożycia. Kraj pochodzenia: Maroko Informacje o alergenach: może zawierać: gluten,sezam, soję, orzechy: ziemne, laskowe, włoskie, makadamia, migdały