Bonimed Gastrobonisan Ojca Grzegorza 25 X 4 G

Indeks
BO856
Stawka VAT
8%
Opakowanie zbiorcze
0 szt.
Data ważności
2027-03-20
Producent:
BONIMED
Podmiot odpowiedzialny
Laboratorium Medycyny BONIMED
EAN
5908252932856
Zaloguj się
aby zobaczyć ceny

BONIMED GASTROBONSAN O.GRZEGORZA 100G SASZETKI

Składniki: Koszyczek rumianku 25%, Korzeń lukrecji  25%, Liść babki lancetowatej 25%, Korzeń prawoślazu 12,5%, Kwiat nagietka 12,5%

Zawiera lukrecję – chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.

Preparat może zawierać śladowe ilości migdałów, orzeszków ziemnych i innych orzechów.

Masa netto: 100 g ( 25 saszetek à 4 g)

Sposób użycia:  Stosować doustnie przed jedzeniem 2 razy dziennie po jednej saszetce preparatu w postaci naparu. Ilość ta można okresowo zwiększyć do 3 saszetek dziennie.

Sposób przygotowania naparu: 1 saszetkę zalać szklanką wrzącej wody, przykryć i zaparzać przez okres 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Zalecana do spożycia dzienna porcja produktu (2 saszetki) zawiera:

Koszyczek rumianku 2,0g, Korzeń lukrecji  2,0g, Liść babki lancetowatej 2,0g, Korzeń prawoślazu 1,0g, Kwiat nagietka 1,0g.

Przechowywanie: Przechowywać w temp. poniżej 25C, w miejscu suchym i niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed promieniami słonecznymi.

Uwaga: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Preparat przeciwwskazany jest u osób uczulonych na składniki preparatu. Stosowanie w okresie ciąży i laktacji skonsultować z lekarzem lub farmaceutą. Długotrwałe stosowanie dużych ilości preparatu, ze względu na zawartość korzenia lukrecji, może powodować obniżenie się poziomu jonów potasu i podwyższenie poziomu jonów sodu w surowicy krwi, co może wywołać niewielki wzrost ciśnienia tętniczego krwi.

Zdrowy styl życia, w tym zrównoważony sposób żywienia stanowią podstawę w zachowaniu dobrego stanu zdrowia.

Producent: Laboratorium Medycyny Naturalnej BONIMED, ul. Stawowa 23, 34-300 Żywiec, bonimed@bb.onet.pl

Loading...