NW HERBATA ZIELONA Z ROKITNIKIEM 100G Zobacz większe

Natura Wita Herbata Zielona Z Rokitnikiem 100G

NW0636

Herbata zielona z rokitnikiem doskonale wpływa regulacje trawienia, zmniejszają poziom złego cholesterolu, zmniejszają ryzyko zachorowania na nowotwory. Zielona herbata to sekret długowieczności.

Więcej szczegółów

5902194540636
2026-05-23
23%
NATURA WITA
NATURA WITA EWA PŁACHTA
6 szt.

Więcej informacji

NATURA WITA HERBATA ZIELONA Z ROKITNIKIEM 100G


Właściwości lecznicze zielonej herbaty wykorzystywane są w medycynie chińskiej i japońskiej już od wieków. Dowiedziono, że zawiera ona m.in. witaminy A, B, B2, C oraz wiele minerałów i mikroelementów. Lista dobroczynnego działania zielonej herbaty na nasz organizm jest dość długa. Naukowcy wymieniają aż 61 dolegliwości, w leczeniu których napój ten może być pomocny, np.:

  • chroni przed zawałem serca,
  • łagodnie stymuluje krążenie,
  • zapobiega zwężaniu się naczyń krwionośnych,
  • obniża poziom cholesterolu,
  • zmniejsza ryzyko zachorowań na raka,
  • wzmacnia zęby i kości,
  • reguluje procesy trawienne.

W zielonej herbacie tkwi tajemnica długiego życia. Zawarte w niej składniki wpływają bowiem hamująco na procesy starzenia się organizmu.
Aby polubić zieloną herbatę, najpierw należałoby poznać tajniki jej zaparzania. Woda, którą zaparzamy herbatę, powinna stygnąć po zagotowaniu około 5 minut. Jeżeli herbata ma działać na nas pobudzająco, zaparzamy ją przez 2-3 minuty, jeżeli odprężająco – nieco dłużej (5-8 minut). Następnie napar przelewamy do innego naczynia aby herbata nie nabrała gorzkiego smaku, Wskazane jest dwu- lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści. Za każdym razem odnajdziemy inny smak.

Owoc rokitnika
Owoc rokitnik jest naturalnym źródłem witaminy C i chociaż jest jej mniej niż np. w owocach róży, to znacznie wolniej ulega ona rozkładowi podczas ich przechowywania czy przetwarzania. To prawdziwe bogactwo witamin – witaminy z grupy B, witamina E, F, K, P, kwas foliowy, prowitamina A, antocyjany, flawonoidy, fosfolipidy, sterydy (prowitamina D), garbniki, cukry, kwasy organiczne (cytrynowy, jabłkowy, nikotynowy), oraz makro i mikroelementów tj. żelazo, bor, mangan.
Lecznicze zastosowanie owoców rokitnika ma długie tradycje. Stosuje się go w chorobach gorączkowych spowodowanych przez bakterie i wirusy, w stanach zapalnych różnych narządów, w biegunkach, w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy.  Jak również w chorobach reumatycznych i chorobach skóry.
Substancje biologicznie czynne, zawarte w owocu rokitnika wzmacniają wzrok, działają przeciw miażdżycowo, opóźniają proces starzenia oraz zwiększają odporność na napromieniowanie promieniowaniem rentgenowskim i radioaktywnym.


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne. Nie możemy zagwarantować jednak, że w publikowanych informacjach nie wkradł się błąd, co nie może stanowić podstaw do jakichkolwiek roszczeń wobec naszej firmy.
Zgłoś błąd w opisie produktu