
Happy Valley Miód Manuka Umf 15+ Mg 514+ 500 G
- Indeks
- MM355
- Stawka VAT
- 5%
- Opakowanie zbiorcze
- 0 szt.
- Data ważności
- 2029-05-10
- Producent:
- HAPPY VALLEY
- Podmiot odpowiedzialny
- MYVITA RÓZGA SPÓŁKA JAWNA
- EAN
- 9400554004355
aby zobaczyć ceny
HAPPY VALLEY MIÓD MANUKA UMF 15+ MG 514+ 500G
Happy Valley to jeden z najstarszych producentów
oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka UMF®. Ponad 40 letnie doświadczenie
gwarantuje wysoką jakość miodu oraz jego najlepsze, naturalne właściwości.
Każda kropla miodu jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na terenie Nowej
Zelandii.
Sposób użycia
Zaleca się spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem. Nie należy rozpuszczać miodu we wrzącej wodzie
Happy Valley to jeden z najstarszych producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka. Ponad 40 letnie doświadczenie gwarantuje wysoką jakość miodu oraz jego najlepsze, naturalne właściwości. Każda kropla miodu jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na terenie Nowej Zelandii.
Miody Manuka HappyValley
Miód z krzewu Manuka Happy Valley UMF® jest w 100% czystym, niezależnie testowanym w akredytowanych laboratoriach produktem. Zawiera wysoki poziom wyjątkowych dla organizmu człowieka, naturalnych składników aktywnych. Produkt w 100% pochodzi z Nowej Zelandii i jest pakowany wyłącznie w miejscu wytwarzania.
UMF® - Niezależny system certyfikacji
Happy Valley jest dumnym członkiem niezależnego stowarzyszenia UMFHA, nadającego certyfikat UMF®. Organizacja UMFHA klasyfikuje aktywność biologiczną miodów Manuka, a certyfikat stosowany jest przez większość producentów w Nowej Zelandii. Jest to najdokładniejsze określenie jakości Manuka. Certyfikację UMF® determinują wyniki badań czterech kluczowych składników: leptosperin, MGO Methylglyoxalu (MG), DHA (Dihydroxyacetone), HMF (Hydroxymethylfurfural).
Żeby uzyskać certyfikat UMF® należy poddać produkt badaniom, a także spełnić rygorystyczne normy jakościowe.
Sprawdź poziom składników aktywnych w Twoim słoiku Happy Valley
Leptosperin*
DHA (Dihydroxyacetone)*
MG (Methylglyoxal)*
oraz określić poziomu Hydroxymethylfurfuralu (HMF)*,
którego prawidłowy poziomu świadczy o tym, że miód nie był zbytnio podgrzewany.
Po wpisaniu numeru partii na naszej stronie internetowej można zobaczyć certyfikowane wyniki badań laboratoryjnych UMF® dotyczące Twojego słoika.
*Znaczenie parametrów miodów:
DHA – Substancja określająca wiek miodu, z której pod wpływem różnych procesów powstaje methylglyoxal,
MG – poziom methylgloaxalu o właściwościach antybakteryjnych,
Leptosperin – składnik występujący wyłącznie w miodach pochodzących z nektaru z krzewu Manuka
HMF – czyli ilość produktu powstałego w procesie rozpadu fruktozy obecnej w miodach pod wpływem temperatury (wynik powyżej 40 mg/kg świadczy o tym, że miód został przegrzany lub nieuczciwy przedsiębiorca podgrzał go w celu sztucznego podniesienia poziomu MG)
Składniki: 100% miód manuka
Kraj pochodzenia i konfekcjonowania:Nowa Zelandia
Producent: Happy Valley 520 Gt South Rd, Rosehill 2113 Auckland, New Zealand
Podmiot odpowiedzialny:
MyVita sp. j.
ul. Nowodworska
17, 59-220 Legnica
biuro@myvita.pl
4 innych produktów w tej samej kategorii: