Happy Valley Miód Manuka Umf 10+ Mg 263+ 250 G Zobacz większe

Happy Valley Miód Manuka Umf 10+ Mg 263+ 250 G

MM300

Naturalne miody manuka posiadają antybakteryjne, antyseptyczne, przeciwzapalne i wzmacniające właściowości. Naturalnie podnoszą odporność organizmu.

Więcej szczegółów

9400554004300
2028-04-20
5%
HAPPY VALLEY
MYVITA RÓZGA SPÓŁKA JAWNA

Więcej informacji

HAPPY VALLEY MIÓD MANUKA UMF 10+ MG 696+ 250G


Happy Valley to jeden z najstarszych producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka UMF®. Ponad 40 letnie doświadczenie gwarantuje wysoką jakość miodu oraz jego najlepsze, naturalne właściwości. Każda kropla miodu jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na terenie Nowej Zelandii.

Sposób użycia

Zaleca się spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem. Nie należy rozpuszczać miodu we wrzącej wodzie

Happy Valley to jeden z najstarszych producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka. Ponad 40 letnie doświadczenie gwarantuje wysoką jakość miodu oraz jego najlepsze, naturalne właściwości. Każda kropla miodu jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na terenie Nowej Zelandii.

Miody Manuka HappyValley

Miód z krzewu Manuka Happy Valley UMF® jest w 100% czystym, niezależnie testowanym w akredytowanych laboratoriach produktem. Zawiera wysoki poziom wyjątkowych dla organizmu człowieka, naturalnych składników aktywnych. Produkt w 100% pochodzi z Nowej Zelandii i jest pakowany wyłącznie w miejscu wytwarzania.

UMF® - Niezależny system certyfikacji

Happy Valley jest dumnym członkiem niezależnego stowarzyszenia UMFHA, nadającego certyfikat UMF®. Organizacja UMFHA klasyfikuje aktywność biologiczną miodów Manuka, a certyfikat stosowany jest przez większość producentów w Nowej Zelandii. Jest to najdokładniejsze określenie jakości Manuka. Certyfikację UMF® determinują wyniki badań czterech kluczowych składników: leptosperin, MGO Methylglyoxalu (MG), DHA (Dihydroxyacetone), HMF (Hydroxymethylfurfural).

Żeby uzyskać certyfikat UMF® należy poddać produkt badaniom, a także spełnić rygorystyczne normy jakościowe.

Sprawdź poziom składników aktywnych w Twoim słoiku Happy Valley

Leptosperin*

DHA (Dihydroxyacetone)*

MG (Methylglyoxal)*
oraz określić poziomu Hydroxymethylfurfuralu (HMF)*, którego prawidłowy poziomu świadczy o tym, że miód nie był zbytnio podgrzewany.

Po wpisaniu numeru partii na naszej stronie internetowej można zobaczyć certyfikowane wyniki badań laboratoryjnych UMF® dotyczące Twojego słoika.

*Znaczenie parametrów miodów:

DHA – Substancja określająca wiek miodu, z której pod wpływem różnych procesów powstaje methylglyoxal,

MG – poziom methylgloaxalu o właściwościach antybakteryjnych,

Leptosperin – składnik występujący wyłącznie w miodach pochodzących z nektaru z krzewu Manuka

HMF – czyli ilość produktu powstałego w procesie rozpadu fruktozy obecnej w miodach pod wpływem temperatury (wynik powyżej 40 mg/kg świadczy o tym, że miód został przegrzany lub nieuczciwy przedsiębiorca podgrzał go w celu sztucznego podniesienia poziomu MG)


Składniki:100% miód manuka

Kraj pochodzenia i konfekcjonowania:Nowa Zelandia

Producent: Happy Valley  520 Gt South Rd, Rosehill 2113 Auckland,New Zealand


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne. Nie możemy zagwarantować jednak, że w publikowanych informacjach nie wkradł się błąd, co nie może stanowić podstaw do jakichkolwiek roszczeń wobec naszej firmy.
Zgłoś błąd w opisie produktu