- Nowy
- Obecnie brak na stanie
Joy Day Witamina C z kiszonej kapusty z cynkieml
- Indeks
- JD499
- Stawka VAT
- 8%
- Opakowanie zbiorcze
- 6 szt.
- Data ważności
- 2026-09-16
- Producent:
- JOY DAY
- Podmiot odpowiedzialny
- AGROBIZNES ELŻBIETA HALASZ
- EAN
- 5904292076499
aby zobaczyć ceny
JoyDay Witamina C z kiszonej kapusty z biofermentem postbiotycznym i cynkiem 300 ml
Stosowanie witaminy C od Joy Day wspiera pracę układu odpornościowego i
wzmacnia organizm. Ponadto fermentowane surowce roślinne w połączeniu z
postbiotykami i witaminą C mają silne działanie antyoksydacyjne.
naturalna witamina C z kapusty kiszonej
500 mg witaminy C w dziennej
porcji
aż 30 dni stosowania
fermentowane surowce roślinne (owoce czarnej
porzeczki, owoce borówki wysokiej, korzeń jeżówki pospolitej)
ponad 100%
dziennego zapotrzebowania na cynk z jednej porcji
wysoka przyswajalność
składników zawartych w produkcie
Skład:
Woda, bioferment postbiotyczny [woda ryżowa, owoce
borówki wysokiej (Vaccinum corymbosum), owoce czarnej porzeczki (Ribes nigrum
L.), korzeń jeżówki pospolitej (Echinacea purpurea), Lactobacillus rhamnosus
GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii
ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01,
Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp.
lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus FP4, S. thermophilus 9 Y], witamina C
(kwas L-askorbinowy) z kapusty kiszonej, cynk (cytrynian cynku), substancja
słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii, naturalny aromat porzeczkowy.
Bakterie probiotyczne w końcowym etapie dezaktywowano i odfiltrowano.
Składniki aktywne w dziennej porcji 10 ml: bioferment postbiotyczny: 3 000 mg, w tym z: borówki wysokiej (Vaccinum corymbosum): 1 050 mg, czarnej porzeczki (Ribes nigrum L.): 1 050 mg, jeżówki pospolitej (Echinacea purpurea): 900 mg, witamina C: 500 mg (625% DRWS), cynk: 11,6 mg (116% DRWS).
Bioferment postbiotyczny: jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji składników roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus FP4, S. thermophilus 9 Y, które w końcowym etapie dezaktywowano i odfiltrowano.
Jak stosować:
Dorośli: 10 ml (2 łyżeczki) raz dziennie.
Odmierzoną ilość suplementu rozcieńczyć w dowolnej ilości wody lub innego
napoju w temperaturze pokojowej.
Zużyć w ciągu 30 dni od daty otwarcia.
Warunki przechowywania witaminy C:
Witaminę C Joy Day
należy przechowywać w przyciemnionym i suchym miejscu. Zamknięta może stać w
temperaturze pokojowej, ale po otwarciu w lodówce. Od momentu otwarcia
optymalny czas do spożycia nie powinien przekraczać 30 dni. Należy pamiętać aby
po każdym użyciu dokładnie zakręcić butelkę.
Opakowanie: 300 ml
Podmiot odpowiedzialny:
Living Food
ul. Graniczna 15, 66-320 Trzciel
4 innych produktów w tej samej kategorii: