
Medverita Witamina C kwas L-askorbinowy 900 g
- Indeks
- MV208
- Stawka VAT
- 8%
- Opakowanie zbiorcze
- 0 szt.
- Data ważności
- 2028-04-14
- Producent:
- MEDVERITA
- Podmiot odpowiedzialny
- PAULINA SCHROEDER MEDVERITA GROUP
- EAN
- 5905669084208
aby zobaczyć ceny
Medverita Witamina C kwas L-askorbinowy 900 
 g
Witamina C w formie kwasu l-askorbinowego.
Właściwości witaminy C:
- pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu   
  odpornościowego,
- pomaga w utrzymaniu prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia
- funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, zębów, chrząstki, dziąseł,    
  skóry oraz układu nerwowego, 
- pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,
- pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych, 
- pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E,
 zwiększa przyswajanie żelaza.
- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz do
- zmniejszenia uczucia zmęczenia i 
  znużenia.
 Składniki: 100% witamina C (kwas l-askorbinowy).
Bez syntetycznych substancji pomocniczych!
Bez konserwantów!
Bez 
 aromatów i barwników!
Zawartość netto: 900 g 
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: spożywać 1 gram dziennie, proszek należy rozpuścić w przegotowanej wodzie lub soku owocowym i wypić w czasie lub po posiłku.
Porcja dzienna zawiera:
witaminy C - 1000 mg (1250% RWS*).
*- referencyjna wartość spożycia
Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. 
Przechowywać w  sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może 
być stosowany  jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu 
zdrowia wymaga  zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. 
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości (uczulenia) na którykolwiek składnik 
produktu.
Przechowywanie: w temperaturze poniżej 25°C, w oryginalnym 
opakowaniu w celu  ochrony przed światłem i 
wilgocią.
Pojemność: 900 g
Producent:
Paulina Schroeder Medverita Group
ul. 
Smolki 5/LU5 
30-513 Kraków
info@medverita.com
4 innych produktów w tej samej kategorii:



