Ajurwedyjska wielofunkcyjna pasta do zębów 100 ml

Indeks
DA2829
Stawka VAT
23%
Opakowanie zbiorcze
0 szt.
Data ważności
Producent:
DABUR
Podmiot odpowiedzialny
NITAI SP. Z O.O
EAN
5022496012829
Zaloguj się
aby zobaczyć ceny

Ajurwedyjska wielofunkcyjna pasta do zębów


W składzie wielofunkcyjnej ajurwedyjskiej pasty do zębów znajdują się zioła takie jak orzech włoski, cynamon, vajrdanti, pieprz cubeba, bibitaki, goździki i mięta. Mieszanka ta zmniejsza ryzyko próchnicy i wzmacnia dziąsła, a dodatkowo redukuje kamień nazębny, chroni szkliwo iodświeża oddech. Pasta nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów i fluoru.

Kluczowe składniki:

  • Goździk – zapobiega nadwrażliwości, posiada naturalnedziałanie antybakteryjne i pomaga w walce z drobnoustrojami w jamie ustnej.
  • Neem – działa przeciwpróchniczo i antybakteryjnie orazredukuje płytkę nazębną.
  • Mięta – skutecznie i długotrwale odświeża oddech, adodatkowo działa przeciwzapalnie.
  • Orzech włoski – zawiera w swoim składzie fosfor i wapno,dzięki czemu wzmacnia i odbudowuje uszkodzone szkliwo. Pomaga w utrzymaniuzdrowych zębów i dziąseł, zapobiegając tym samym rozwojowi bakterii.Dodatkowo orzech włoski skutecznie niweluje osad nazębny oraz chroni zębyprzed kamieniem i żółknięciem.

Pojemność: 100 ml

Sposób użycia: Niewielką ilość pasty (wielkości ziarenka grochu) nanieść na szczoteczkę do zębów delikatnymi ruchami szczotkować zęby i dziąsła.

Skład/INCI: Calcium carbonate, Aqua, Glycerin, Silica,Sodium Coco-sulfate, Aroma (Mint Flavour), Herbal Extract (derived from: Glycyrrhiza glabra (Mulathee) root, Trachyspermum ammi (Ajwain) fruit, Acacia arabica (Babul) stem bark, Rubia cordifolia (Manjistha) stem, Cinnamomum zeylanicum (Dalchini) bark, Acacia catechu (Khair) wood, Caesalpinia sappan (Patang) stem, Piper cubeba (Kababchini) fruit, Eugenia cumini (Jambhul) stem bark, Quercus infectoria (Mayphal) Gall, Ziziphus Jujuba (Ber) bark, Barleria prionitis (Vajradanti) bark, Zanthoxylum alatum (Tejbal) fruit, Eugenia caryophyllus (Lavang) bud, Hemidesmus indicus (Anantmool) root, Mimusopselengi (Bakul) flower, Terminalia bellerica (Baheda) fruit, Punica granatum(Dalim) fruit, Salvadora persica (Peelu) root, Anacyclus pyrethrum (Akarkara)root, Azadirachta indica (Neem) bark, Piper nigrum (Maricha) fruit, Piperlongum (Pippali) fruit, Zingiber officinale (Sunthi) rhizome, Juglans regia(Akhrot) shell, Prunus amygdalus dulcis (Badam) shell, Xanthan gum, Sodiumsilicate, Sodium bicarbonate, Sodium benzoate, Sdoium saccharin, Propyleneglycol, Benzyl alcohol, Cinnamal, Eugenol.

Loading...