ETJA OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW BIO 50ML Zobacz większe

Etja Olej Ze Słodkich Migdałów Bio 50Ml

E820

Naturalny olej ze słodkich migdałów zimnotłoczony, nierafinowany. Polecany do codziennej pielęgnacji, uelastycznia i regeneruje skórę. Pomocny w leczeniu egzemy, łuszczycy oraz zmniejsza rozstępy. Polecany do każdego rodzaju skóry, a także dla dzieci.

Więcej szczegółów

5908310446820
23%
ETJA
18 szt.

Ilość w magazynie: dużo

15,10zł
12,28zł netto

W ulubionych

Opis

rodzaj skórysucha
płećdla Niej
rodzaj włosówzniszczone
rodzaj skóryzmarszczki
produktyindyjskie
płećdla Niego
dolegliwośćłuszczyca

Więcej informacji

ETJA OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW BIO 50ML

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW BIO /Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil/
Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion owoców drzewa migdałowego pochodzącego z uprawy ekologicznej. Olej o ciemnożółtej, przezroczystej postaci posiada charakterystyczny zapach. Zawiera NNKT, witaminy A, B1, B2, B6, D i E. Jest jednym z lepszych surowców kosmetycznych, szybko się wchłania i nie pozostawiając efektu tłustej skóry. Zwiększa elastyczność, wygładza, regeneruje, pielęgnuje oraz chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych. Stosowany jest w zwalczaniu egzemy, łuszczycy oraz rozstępów. To rozwiązanie problemu każdego typu skóry, szczególnie wrażliwej, podrażnionej suchej oraz dojrzałej. Polecany również do pielęgnacji skóry dziecka.

SPOSÓB UŻYCIA

  • w czystej postaci bezpośrednio na skórę
  • idealna baza w wersji organicznej do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych oraz pozostałych olejów bazowych
  • dodatek wzmacniający nawilżenie w balsamach i kremach
    dobrze tolerowany przez włosy - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów
  • często wykorzystywany do masażów dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny, delikatnie nawilży, odżywi i ujędrni skórę

Olej ze słodkich migdałów firmy ETJA jest w 100% zimnotłoczony, nierafinowany w wersji organicznej. Posiada certyfikat organizacji Soil Association

PRZECHOWYWANIE
Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w zimnym miejscu.
Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne. Nie możemy zagwarantować jednak, że w publikowanych informacjach nie wkradł się błąd, co nie może stanowić podstaw do jakichkolwiek roszczeń wobec naszej firmy.
Zgłoś błąd w opisie produktu