Nowy NATURA WITA HERBATA OWOCOWO-ZIOŁOWA MORWITKA 100G Zobacz większe

NATURA WITA HERBATA OWOCOWO-ZIOŁOWA MORWITKA 100G

NW0216

Herbatka morwitka, to mieszanka ziołowo-owocowa, która wspomaga odchudzanie, wspiera odporność i dostarcza cennych witamin i soli mineralnych.

Więcej szczegółów

5902194540216

23%

Ilość w magazynie: 18 szt.

6,61zł
5,37zł netto

Więcej informacji

NATURA WITA HERBATA OWOCOWO-ZIOŁOWA MORWITKA 100G


Mieszanka liści morwy białej oraz owoców i ziół.

Liść morwy białej
Liść morwy białej pomaga to w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała i wspomaga odchudzanie, redukując do 35% wchłaniania kalorii po posiłkach oraz zapobiega lub łagodzi przebieg cukrzycy typu II.

Owoc porzeczki czarnej
Owoc porzeczki czarnej zawiera dużo witamin – A, C, B1, B2, PP, B6 – i soli mineralnych, zwłaszcza wapnia, żelaza, boru i miedzi. Stosuje się go w nadciśnieniu, w chorobach reumatycznych, w stanach zapalnych jamy ustnej, w anginie oraz w kamicy moczowej i w biegunkach.

Cynamon
Właściwości cynamonu znane były już w starożytności. Działa on wzmacniająco, rozgrzewająco i pobudzająco na układ trawienny, pobudza wydzielanie soku żołądkowego i czynności ruchowe jelit, działa wiatropędnie, napotnie oraz obniża poziom cukru we krwi. Stosuje się go w przeziębieniu, w reumatyzmie, w braku apetytu, w niestrawności oraz w chronicznej biegunce.

Lukrecja
Lukrecja wykazuje działanie wykrztuśne w obrębie oskrzeli, krtani i gardła, pobudza czynności wydzielnicze górnych dróg oddechowych. Działa przeciwzapalnie na błony śluzowe żołądka i jelit, hamuje rozwój bakterii, działa gojąco w przypadku wrzodów przewodu pokarmowego oraz rozkurczająco na mięśnie gładkie oskrzeli, dróg moczowych, naczyń krwionośnych i przewodu pokarmowego.

Płatki róży
Płatki róży zawierają flawonoidy, antocyjany, garbniki i olejek eteryczny. W medycynie ludowej stosowano je przy niestrawności, bólach gardła, ranach i chorobach skóry.

Składniki:
Liść morwy białej, owoc porzeczki czarnej, kora cynamonowca, korzeń lukrecji, płatki róży.

Sposób przygotowania:
Zalać pełną łyżeczkę suszu do filiżanki i zaparzać 5-10 minut.

Przechowywanie:
Najlepiej w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem.