EKAMEDICA OLEJ Z OSTROPESTU 100ML Zobacz większe

Ekamedica Olej Z Ostropestu 100Ml

EM884

Olej z ostropestu to złoty środek na wątrobę i drogi żółciowe, oczyszcza organizm z toksyn. Ma działanie przeciwzapalne, antyoksydacyjne i rozkurczowe. Polecane dla osób, które długotrwale przyjmują leki, bądź spożywały alkohol w dużych ilościach.

Więcej szczegółów

5902596671884
8%
EKAMEDICA

Zaloguj się aby włączyć powiadomienie o dostępności produktu.

16,90zł
15,65zł netto

W ulubionych

Opis

produktypolskie

Więcej informacji

EKAMEDICA OLEJ Z OSTROPESTU 100ML

Ostropest - suplement diety. Olej tłoczony na zimno.

SKŁADNIKI: Olej z nasion ostropestu plamistego (Silybum marianum L. Gaertn.), tłoczony na zimno, w tym witamina E.

SPOSÓB UŻYCIA
1 łyżeczka raz dziennie (5 ml). Porcja dzienna 5 ml zawiera 2,35 mg witaminy E, co stanowi 19% *RWS oraz 2,9 g kwasu linolowego (LA) i 1,1g kwasu oleinowego. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Preparat nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Spożywać wyłącznie na zimno. 100g oleju z nasion ostropestu zawiera 62g kwasu linolowego (omega 6) oraz 25g kwasu oleinowego (omega 9).

PRZECIWWSKAZANIA
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, w temperaturze do 20°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć do trzech miesięcy od otwarcia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Kwas linolowy (LA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystnie działanie kwasu linolowego występuje w przypadku spożywania 10 g LA dziennie. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Kwas linolowy i oleinowy są tłuszczami nienasyconymi. Zachowanie zrównoważonego sposobu żywienia i zdrowego trybu życia ma duże znaczenie. Olej z nasion ostropestu stanowi źródło witaminy E, która bierze udział w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.